Διεθνή

Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές

ΑΠΕ - ΜΠΕ, αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ, αρχείου
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προχώρησε στην κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ανακοίνωσε την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορόζιε.

 «Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και στις περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορόζια, πριν γίνουν μέρος της Ρωσίας, υπήρχε καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς εντός του πλαισίου της ρωσικής νομοθεσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Γι' αυτό υπέγραψα διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις συνιστώσες οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα σταλεί για έγκριση στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, ο στρατιωτικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα.

Όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα για την διασφάλιση κρίσιμων εγκασταστάσεων, πρόσθεσε.

{https://twitter.com/TpyxaNews/status/1582701191968194562}

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε να αναγνωρίσει την επιλογή των κατοίκων των περιοχών αυτών και απέρριψε κάθε πρόταση για διαπραγματεύσεις.

Οι νεοναζί χρησιμοποιούν ανοιχτά τρομοκρατικές μεθόδους: κάνουν σαμποτάζ σε κρίσιμες υποδομές, δολοφονούν εκπροσώπους των τοπικών αρχών, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, ο εκτελών χρέη κυβερνήτη στην περιοχή της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο, ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκεντρώνουν δυνάμεις για μια ευρείας κλίμακας επίθεση, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται να την αποκρούσουν. Για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αποφασίστηκε η μετακίνησή τους στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.