Ελλάδα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Η εντολή της ναυτιλιακής στους εργαζομένους - Το θρίλερ με το σπίτι του Αιγύπτιου

Μακελειό στη Γλυφάδα: Η εντολή της ναυτιλιακής στους εργαζομένους - Το θρίλερ με το σπίτι του Αιγύπτιου
Για την επόμενη ημέρα μετά το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα μίλησε υπάλληλος.

Το θρίλερ που εκτυλίχτηκε το πρωινό της Δευτέρας (12/02) άφησε πίσω τους τρεις νεκρούς, όταν ένας 76χρονος αιγυπτιακής καταγωγής και πρώην εργαζόμενος της εταιρείας εισέβαλε στα γραφεία της ναυτιλιακής και σκόρπισε τον θάνατο. Νεκροί από τα πυρά έπεσαν η Μαρία Καρνέση, αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής Αντώνης Βλασσάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Δέσποινα Καρνέση, και ο Ηλίας Κουκουλάρης, ο οποίος ήταν υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας.

"Δεν ρωτάμε και πολλά πολλά γιατί καταλαβαίνουμε πως είναι η κατάσταση", λέει υπάλληλος 

«Η κατάσταση για εμάς τους υπαλλήλους είναι όπως ήτανε και πριν. «Θα συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνατε» και αυτό κάνουμε. Δηλαδή, αν η κυρία Βλασσάκη βρίσκεται στην εταιρεία ή όχι ή αν είναι επικεφαλής ή αν… Εμείς, ξέρετε, έχουμε προϊσταμένους, έχουμε γενικούς διευθυντές. Πρώτα αναφερόμαστε σε αυτούς και μετά αν χρειαστεί θα φτάσουμε στην κυρία Βλασσάκη. Εφόσον οι προϊστάμενοί μας λένε ότι συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε και πριν, αυτό κάνουμε».

«Δεν ρωτάμε και πολλά πολλά γιατί καταλαβαίνουμε πως είναι η κατάσταση. Όταν μπαίνουν εκεί που εργάζεσαι και αρχίζουν και πυροβολούν, γιατί που ξέρω εγώ ότι δεν θα σκοτώσει και εμένα; Γιατί όταν άκουγα τους πυροβολισμούς ήξερα ποιον πυροβολεί; Υπάρχει και η άλλη πλευρά, δηλαδή η εταιρεία έχει 10 καράβια. Το κάθε καράβι έχει 26 με 27 άτομα πλήρωμα. Δηλαδή σύνολο, υπάρχει καμία 300αριά άνθρωποι, οι οποίοι είναι στις θάλασσες. Αυτοί πρέπει να φάνε, πρέπει να ντυθούνε. Δεν μπορείς να πεις “α, παιδιά εγώ έχω πένθος, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας γιατί εμείς πάμε να πενθήσουμε”».

«Εμείς όσο και να πονάμε, όσο σοκ και να έχουμε πάθει, πρέπει να είμαστε εδώ πέρα για να φροντίσουμε αυτούς τους ανθρώπους», κατέλληξε ο υπάλληλος της ναυτιλιακής εταιρείας.

Κανένα ίχνος παραμονής στο σπίτι που είχε παραχωρήσει στον Αιγύπτιο στην οικογένεια Καρνέση

Έρευνες στο σπίτι, το οποίο είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση στον Αιγύπτιο δράστη της τριπλής δολοφονίας μέσα στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, έκανε η αστυνομία. Όπως μετέδωσε το MEGA , σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι αρχές, δεν παρουσιάζονται ίχνη παραμονής κάποιου ατόμου. Μάλιστα, δεν υπήρχαν καθόλου ρούχα και το μόνο που βρέθηκε ήταν κάποια παλιά διαβατήρια. Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως είχαν να δουν τον δράστη πολύ καιρό.