Ελλάδα

Σε αμόκ ο δολοφόνος που μπούκαρε σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: «Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω»

Σε αμόκ ο δολοφόνος που μπούκαρε σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα: «Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω» Φωτογραφία: intime
Ο 70χρονος δράστης μπούκαρε στην ναυτιλιακή στην περιοχή της Γλυφάδας, φωνάζοντας «Ήρθα να σας καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω».

Με σκοπό να πάρει εκδίκηση για την απόλυσή του, μπούκαρε στην ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα, ο 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος ήταν επιστάτης, για πάνω από 30 χρόνια, στο σπίτι του εφοπλιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha ο Αιγύπτιος εισέβαλλε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας φωνάζοντας «Ήρθα για να τους καθαρίσω όλους και θα αυτοκτονήσω» ενώ στη συνέχεια εκτέλεσε εν ψυχρώ 3 άτομα, βάζοντας μετά από λίγο τέλος και στη δική του ζωή.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι, η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία, ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση) κι ένας ακόμη εργαζόμενος, καπετάνιος, με το όνομα Ηλίας Κουκουλάρης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το αιματοκύλισμα στη ναυτιλιακή

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, όπου τραυμάτισε θανάσιμα τρία άτομα που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο της εταιρίας.

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Άμεσης Δράσης, της ΟΠΚΕ, της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της ΕΚΑΜ και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίσθηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε, 70χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίσθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων.

Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Σοκάρουν οι μαρτυρίες από τον γαμπρό και την κόρη του καπετάνιου

«Ο γαμπρός μου, ο Ηλίας Κουκουλάρης, πήγε να του πάρει την καραμπίνα, και ο κακοποιός βγάζει ένα πιστόλι και τον σκότωσε πισώπλατα»

{https://www.youtube.com/watch?v=jlhGuQuxh6w&ab_channel=Dnews}

«Θέλουμε να πάμε τώρα να δούμε αν είναι ζωντανός και τίποτε άλλο, το είδαμε στις ειδήσεις και έτσι το μάθαμε και τρέξαμε στην εταιρεία}

{https://www.youtube.com/watch?v=ObHoDxbdgeo&ab_channel=Dnews}

Να σημειωθεί ότι η κόρη του καπετάνιου την ώρα που κάνει δηλώσεις δε γνωρίζει για τον θάνατο του πατέρα της!!!

Σύμφωνα  με τα όσα αναφέρει στο Dnews εργαζόμενη της εταιρείας, ο 70χρονος Αιγυπτιακής καταγωγής, ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά του και πήγε στοχευμένα προς αυτούς. Όπως σημειώνει, εισέβαλε στην εταιρεία με μία κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο.

«Χτύπησε τα δύο αφεντικά και έναν εργαζόμενο που πήγε να τον ηρεμήσει. Τον είχε πλησιάσει πολύ και τον πυροβόλησε» τονίζει σε δήλωσή της στο Dnews.

«Τον δράστη τον είδα λίγο» ανέφερε και πρόσθεσε πως «όταν άκουσα τους πυροβολισμούς μπήκα κάτω από το γραφείο μου μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Λίγο μετά μπήκαν οι αστυνομικοί και μας απομάκρυναν». 

{https://www.youtube.com/watch?v=3g_OwwZENFM}

«Είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί»

Άλλος εργαζόμενος ανέφερε στο Dnews πως «άκουσα τους πυροβολισμούς και είδα δύο εργαζόμενους. Μου είπαν ότι είναι ο Άρης πάνω και πυροβολεί. Κατάφερα να βγω από τον πόρτα του υπογείου».

Τόνισε πως κατάλαβε πως είναι στην εταιρεία από το αυτοκίνητο που οδηγεί. Λίγο μετά περιέργαψε τις στιγμές φρίκης και το πως γλίτωσε.

{https://www.youtube.com/watch?v=3TX6lQfOFoY}