Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο με τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιαλιά στη Μάνδρα

Βίντεο ντοκουμέντο με τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιαλιά στη Μάνδρα
Τον πανικό που επικράτησε τις πρώτες στιγμές μετά την εκτέλεση με μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα, καταγράφει βίντεο ντοκουμέντο.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha, οι αστυνομικοί έχουν προσεγγίσει το όχημα που έχει πιάσει φωτιά ενώ την ίδια στιγμή ακούγεται η φωνή ενός ατόμου το οποίο φωνάζει με αγωνία «ο πατέρας μου πού είναι».

Συγκλονιστικές είναι και οι κραυγές του φίλου του επιχειρηματία ο οποίος ακολουθούσε το αυτοκίνητό του σε απόσταση 100 μέτρων.

«Μαζί ήμασταν, μπροστά ήταν, στα 100 μέτρα ήμουν εγώ» λέει ο φίλος του.

Η Αστυνομία έχει εντοπίσει στο σημείο της δολοφονίας 18 κάλυκες, ενώ στελέχη του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών βρέθηκαν και σήμερα εκεί από το πρωί και πραγματοποίησαν νέες έρευνες για να συλλέξουν στοιχεία με το φως της ημέρας.

Παράλληλα, αναζητούν στοιχεία σε κάμερες της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Αικατερίνης Μάνδρας, όπως και τα στίγματα κινητών τηλεφώνων.

«Οργανωμένοι» οι εκτελεστές, ήξεραν πότε να «χτυπήσουν»

Οι αρχές κάνουν λόγο για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας, όπου οι δράστες είχαν φροντίσει να πάρουν όλα τα μέτρα για να μην αφήσουν πίσω τους στοιχεία.

Ένα δείγμα του πόσο καλά οργανωμένοι ήταν - σύμφωνα με το OPEN - είναι το ότι ο επιχειρηματίας ενώ διέθετε προσωπική ασφάλεια, δεν την είχε μαζί του χτες και είναι πολύ πιθανό να το γνώριζαν οι εκτελεστές του.

Την ίδια στιγμή, οι δράστες έριξαν το καλάσνικοφ με το οποίο γάζωσαν τον επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητο και του έβαλαν φωτιά με στόχο να μην αφήσουν ίχνη.

Επειδή οι άνδρες της Πυροσβεστικής έριξαν πολύ νερό για την κατάσβεση της φωτιάς στο ΙΧ του θύματος, αξιωματικοί της Ασφάλειας λένε πως ενδέχεται να έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία.

Το θύμα φέρεται να είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων, ενώ τον Μάιο του 2018 είχαν δολοφονήσει με άγριο τρόπο και την 51χρονη πρώην σύζυγό του με δύο σφαίρες στη Μάνδρα.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος των αστυνομικών της ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, σκιαγράφησε το προφίλ του:

«Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες... είχε ποινικό παρελθόν με πολλά, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα πράγματα. Είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων, είχε εργοστάσιο κρεάτων, διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρείες με φορτοεκφορτώσεις. Προσπαθούν να δουν αν είναι προσωπική διαφορά ή εκτέλεση της "νύχτας". Το όπλο που το πέταξαν μέσα για να καεί, πιο πολύ παραπέμπει σε "νύχτα"».