Ελλάδα

«Ατμοσφαιρικό βουνό» φέρνει ψυχρές αέριες μάζες: Πότε έρχονται οι Αλκυονίδες

«Ατμοσφαιρικό βουνό» φέρνει ψυχρές αέριες μάζες: Πότε έρχονται οι Αλκυονίδες Φωτογραφία: Intime
Ηλιοφάνεια θα έχουμε σήμερα Πέμπτη στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με λίγες μόνο νεφώσεις προς το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες θα δώσουν περιορισμένες τοπικές βροχές προς τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, παρά την ηλιοφάνεια, το χειμωνιάτικο σκηνικό θα παραμένει στη χώρα μας μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» που έχει υψωθεί προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου θα συνεχίζει να μας επηρεάζει με τις ψυχρές αέριες μάζες του μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Αυτός θα είναι και ο λόγος που θα παραμείνουμε σε χειμωνιάτικο «κλοιό» τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες από την Κυριακή μέχρι και το τέλος του μήνα.

Σε σημερινή εμφάνισή του, ο μετεωρολόγος μίλησε ακόμα για λίγες βροχές την Παρασκευή, αλλά και για χιονοπτώσεις από το Σάββατο έως τη Δευτέρα - στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο - και χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα.

Δευτέρα και Τρίτη, μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο.

Σημειώνεται πως η ψυχρή μεταβολή θα αφορά τις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα, ενώ μετά τα χιόνια οδεύουμε προς τις... Αλκυονίδες τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου!