Ελλάδα

Σοκάρει η αδελφοκτονία με ψαλίδι στη Νέα Σμύρνη: «Κανείς δεν είναι δολοφόνος» λέει η μητέρα

Σοκάρει η αδελφοκτονία με ψαλίδι στη Νέα Σμύρνη: «Κανείς δεν είναι δολοφόνος» λέει η μητέρα
Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος ο οποίος σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στη διάρκεια καβγά για μια μπλούζα.

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει το περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας με θύμα έναν 16χρονο στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται, τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή - και συγκεκριμένα για μια μπλούζα - με αποτέλεσμα ο 18χρονος να κυνηγήσει τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και να τον καρφώσει με ένα ψαλίδι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο στήθος.

Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία» τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις η μητέρα του 18χρονου.

Ζητώ από την δικαιοσύνη να είναι επιεικής, διότι το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. 

Πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά μου και πάντα προλάβαινα. Αυτή ήταν μία κακιά στιγμή. Για μία μπλούζα τσακώθηκαν. Τίποτα άλλο δεν συνέβη, όλα ήταν ένα ατύχημα, κανένας δεν είναι δολοφόνος.

Σημειώνεται πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι τα δύο αδέλφια είχαν τσακωθεί πάλι και ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθια, ενώ ο 18χρονος μαχαίρι.

Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ της Τρίτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση που ενημέρωνε ότι από διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη ακούγονται φωνές.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ένας 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα της μητέρας, του 18χρονου αδελφού του, της γιαγιάς και μιας κοπέλας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον 18χρονο αδελφό του θύματος.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα, εκτός από τον 18χρονο αδελφό του 16χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία του.