Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Διεκόπη η δίκη λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας, «ντροπή, σας μιλάμε από τα παράθυρα»

Φωτιά στο Μάτι: Διεκόπη η δίκη λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας, «ντροπή, σας μιλάμε από τα παράθυρα»
Υπό τραγικές συνθήκες ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, με θύματα 104 ανθρώπους και 30 εγκαυματίες.

Η μικρή αίθουσα του κτιρίου 9 στην οποία ξεκίνησε η δίκη, δε μπορούσε να χωρέσει τους περισσότερους από 200 μάρτυρες της υπόθεσης, τους δικηγόρους και τους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα η έδρα να αποφασίσει τη διακοπή της διαδικασίας για τις 7 Νοεμβρίου.

Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 200 μάρτυρες, αλλά και συγγενείς των θυμάτων, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, ενώ στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων είχαν τοποθετήσει ένα πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση».
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πολλοί δικηγόροι φώναζαν από τα παράθυρα: «Ντροπή! Διακόψετε να βρεθεί άλλη αίθουσα, σας μιλάμε από τα παράθυρα!».

Η προεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δηλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Στη συνέχεια, αφού η δίκη μετακινηθεί σε άλλη αίθουσα εντός της ευελπίδων θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και επειτα θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.