Ελλάδα

Θρίλερ στα Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον νεκρό φοιτητή, «μίλησαν» οι σημειώσεις του - «Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός»

Θρίλερ στα Σπάτα: Νέα στοιχεία για τον νεκρό φοιτητή, «μίλησαν» οι σημειώσεις του - «Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός»
Ο Νικόλας βρέθηκε κρεμασμένος στην ντουλάπα του, στα Σπάτα, στις 14 Ιουλίου 2022. Εντοπίστηκε γραφικός χαρακτήρας που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Ένα πρόσωπο με σκοτεινό ρόλο που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί, φαίνεται πως πρωταγωνιστεί στις προσωπικές σημειώσεις του άτυχου φοιτητή Νικόλα που βρέθηκε κρεμασμένος στην ντουλάπα του, στα Σπάτα, στις 14 Ιουλίου 2022. 

Ο ειδικός ιατροδικαστής - πραγματογνώμονας Χαράλαμπος Κούτσης, τεχνικός σύμβουλος του πατέρα, εκτιμά ότι υπάρχουν στοιχεία που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια. «Αν μάθουν για μας , θα γίνει χαμός…» έγραφε στα αγγλικά σε εκείνο το σπιράλ ημερολόγιο, με το χαρακτηριστικό εντύπωμα της λιβελούλας στο κάτω μέρος των σελίδων του, όπως αποκάλυψε το «Φως στο Τούνελ».

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Σε ποιον αναφέρεται; Γιατί αν γινόταν γνωστή η ταυτότητα του θα επέφερε αναστάτωση χωρίς προηγούμενο και σε ποιους;  Μήπως βρίσκεται εκεί το κλειδί του μυστηρίου; Το «Τούνελ» παρουσίασε νέα αποσπάσματα των ιδιόχειρων σημειώσεων του, σε μια προσπάθεια να βρεθεί σε αυτές το κλειδί του γρίφου για τον περίεργο θάνατο του.

«Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις. Όσο και αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα πω όλα, ένα μέρος του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δεν το έκανα. Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα. Ίσως αυτό να έγινε για να μου δείξει ότι είναι ένα θηρίο αυτό που αγαπάω για να με κάνει να συμπεριφερθώ σαν ένας ήρωας. Πρέπει να μην δίνω πολύ σημασία και να συμπεριφέρομαι χωρίς συναίσθημα…να χρησιμοποιώ μαγεία να τους πληγώσω. Εν τω μεταξύ παραμένω ασφαλής και συναισθηματικός…».

Ο Νικόλας περιέγραψε στη συνέχεια μια «λάθος» κίνηση του, που απέφερε απρόσμενα αποτελέσματα. «Ξέρεις κάτι δεν είναι δικό μου λάθος που οδηγούσε σαν βλάκας αλλά είναι δικό μου λάθος που αντέδρασα και έκανα χειρονομία. Ειλικρινά του άξιζε, όμως αν συνεχίσω να αντιδρώ έτσι μπορεί να βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση… Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία να πάρω ένα μάθημα. Όχι μόνο δεν βρέθηκα μπλεγμένος αλλά νομίζω ότι άρχισε να με ζηλεύει λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και όχι μόνο».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα ανέφερε ο Νικόλας σε άλλο σημείο του ημερολογίου του. «Αισθάνομαι παραμελημένος, ότι με παίρνει για δεδομένο και με εκμεταλλεύεται. Απαντά στα σίγουρα όπως πάντα. Δεν θα ανεχτώ περισσότερα. Πρέπει να επικεντρωθώ στις σπουδές μου. Αφιερώνω την ενέργεια μου και καταβάλλω προσπάθεια σε αυτό. Σε βλέπω να κοιτάς». Η κατάσταση που βίωνε ο Νικόλας, έμοιαζε αδιέξοδη και έγραφε πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα. Σκοπός του ήταν να φύγει στην Αγγλία. «Ακόμα ονειρεύομαι να πηγαίνω στην Αγγλία και να ζω μια άνετη ζωή εκεί. Συνεχώς σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα από αυτά που ζω τώρα. Όλα όσα θέλω είναι ένα δικό μου μέρος . Είναι τόσο πολύ αυτό που ζητάω; Ο σκοπός μου είναι αυτός».

Όμως το πρόσωπο-κλειδί στην ζωή του παρέμενε σημαντικό και όποιος προσπάθησε να προδώσει την μυστική του ταυτότητα τον έβρισκε απέναντι. «Διάβασα τα ταρώ πριν από δυο ημέρες και το συμπέρασμα που έβγαλα με σόκαρε. Όχι μόνο με τρόμαξαν αλλά μου επανάφεραν στο μυαλό μου σκοτεινές μνήμες. Ήταν ηλίθιο από την πλευρά τους. Συμφωνώ. Θέλω να υποφέρουν. Γιατί τώρα; Είχαμε κάποια διένεξη πριν δύο τρεις εβδομάδες. Γιατί τώρα; Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω. Θα σιγουρέψω ότι όποιος το έκανε θα…».

Στο ημερολόγιο δεν λείπουν οι αναφορές του φοιτητή στην σχέση του με τη μητέρα του: «Σήμερα υπήρξα πολύ επιθετικός. Και πιστεύω ότι είναι περισσότερο από το σκορπιό και μάλλον έχει να κάνει με αυτό. Όπως και να έχει θα πρέπει να το προσέξω. Πολλοί θα με αποκαλούσαν εγωιστή, άλλοι κακό γιο, η ίδια μου η μάνα με αποκαλούσε αγνώμονα στο παρελθόν αλλά όχι τώρα. Ίσως καταλαβαίνει πραγματικά ότι έχω αφεθεί. Διαθέσιμος μόνο όταν χρειάζεται…Θα βελτιωθεί λίγο, λίγο. Αύριο είναι μια νέα ημέρα».

Το μεγαλύτερο μέρος των γραπτών κειμένων με τις προσωπικές σκέψεις του άτυχου νέου που βρέθηκαν στον τόπο του μαρτυρίου, βρίσκονται ήδη στα χέρια ειδικών που θα κληθούν να τα αποκρυπτογραφήσουν, να τα ερμηνεύσουν και να τα αξιοποιήσουν. Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε ένα ακόμη στοιχείο που εκτιμούν ότι είναι σημαντικό. Σε κάποιες από τις χειρόγραφες σημειώσεις εντοπίστηκε ένας γραφικός χαρακτήρας που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.