Ελλάδα

Καύσωνας με «θάλαμο αερίων» στα λεωφορεία

Καύσωνας με «θάλαμο αερίων» στα λεωφορεία
Την ημέρα βγαίνουν στον δρόμο περίπου 1100 με 1200 λεωφορεία. Το μεγαλύτερο μέρος από τα λεωφορεία αυτά είναι 20ετίας και 25ετίας.

Χωρίς κλιματισμό μέσα στον καύσωνα κινούνται οι παλαιότεροι συρμοί του Μετρό και πολλά από τα λεωφορεία που βγαίνουν στους δρόμους.

Την ημέρα βγαίνουν στον δρόμο περίπου 1100 με 1200 λεωφορεία. Το μεγαλύτερο μέρος από τα λεωφορεία αυτά είναι 20ετίας και 25ετίας.

Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στον κλιματισμό, με τον κόσμο να καταγγέλλει πως όταν εισέρχονται στα λεωφορεία προκειμένου να μετακινηθούν, αυτά είναι… θάλαμος αερίων.

Ο οδηγός ΟΣΥ, Φώτης Νικολακόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την κατάσταση που επικρατεί στα λεωφορεία.

«Τα προγραμματισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ στο χειμερινό πρόγραμμα είναι 1100. Σήμερα λόγω των μέτρων και της εγκυκλίου που υπάρχουν από την Πολιτική Προστασία, κάποιες βάρδιες – τις διακεκομμένες που λέμε εμείς, για να προστατευθούν οι οδηγοί – έχουν αφαιρεθεί, έτσι έχουν μειωθεί τα δρομολόγια για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα», σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA αυτό γίνεται τις ώρες αιχμής, δηλαδή 12.00 -16.00.

«Η «διακεκομμένη» βάρδια που λέμε εμείς, είναι 12 ώρες. Ο οδηγός δουλεύει 4 ώρες το πρωί, 4 το μεσημέρι, αυτές οι βάρδιες είπαμε ότι δεν βγουν σήμερα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, δεν σημαίνει ότι δεν θα βγουν τα λεωφορεία. Αναφορικά με τα air condition. Όλα τα λεωφορεία που βγαίνουν έχουν air condition. Βγάλαμε και εμείς ανακοίνωση και εφόσον υπάρχει βλάβη στο air condition να το αποσύρουν. Θέλουμε να προστατεύσουμε και τον εργαζόμενο και τον επιβάτη, αν δεν έχει air condition να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί», τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου για τον κλιματισμό, απάντησε πως: «Δεν είναι παράλογος ο κόσμος, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε συνθήκες καύσωνα που το λεωφορείο εκτελεί την διαδρομή του, ανοίγει και κλείνει η πόρτα πολύ συχνά, κάποιοι ανοίγουν και τα παράθυρα, δεν μπορεί να κατεβάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία το air condition. Με τους όρθιους μία «φυσαρμόνικα» έχει περίπου 200 άτομα. Είναι δύσκολο σε συνθήκες καύσωνα, το καταλαβαίνουμε αυτό. Να πούμε σήμερα στο επιβατικό κοινό, όσοι δεν υπάρχει ανάγκη να μην μετακινηθούν, ας το αποφύγουν ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα».