Ελλάδα

Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της Βασιλικής: Πώς σχεδίασε να την αποπλανήσει

Κατερίνα Νώντα Κατερίνα Νώντα
Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της Βασιλικής: Πώς σχεδίασε να την αποπλανήσει
Η σοκαριστική περιγραφή του 37χρονου άνδρα που δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική: Πώς σχεδίασε το φριχτό έγκλημά του στην Ηλεία

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή ασκήθηκαν την Τρίτη εις βάρος του 37χρονου που επιχείρησε να βιάσει και στη συνέχεια δολοφόνησε την ανηψιά του στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας.

Ο 37χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή ενώ άτομα ακόμα και από το στενό συγγενικό περιβάλλον του ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μέσα από την ανάλυση εικόνων που κατέγραψαν τις κινήσεις της 11χρονης όταν έφυγε από το σπίτι της και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του θείου της, το οποίο λίγο νωρίτερα είχε πλύνει για να τον βοηθήσει.

Αναλυτικά η απολογία του 37χρονου δολοφόνου

Αποδέχομαι την πράξη μου, έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη. Το μεσημέρι της 09/06΄/2024 ήμουν στο κέντρο του χωριού Μυρτιά Ηλείας και σταμάτησα με το αυτοκίνητό μου στον φούρνο. Το αυτοκίνητό μου είναι μάρκας VW χρώματος μαύρο. Εκεί τυχαία, ήταν η ανηψιά μου [...].

Η Βασιλή με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου κι εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχτηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις οκτώ. Πράγματι πήγα στο σπίτι της περίπου την 20:20 της 09/06/2024 και έκατσα με την Βασιλική και την μητέρα της Ιουλία.

Η Βασιλική μου έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου την 21:30 ώρα. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της κι όπως είχαμε κανονίσει θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μην μας δουν. Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα έξω από το χωριό στο δρόμο προς Χανάκια.

Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα. Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ [...] στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά πήγα στο βενζινάδικο [...] στπν Πύργο και έβαλα βενζίνη, περάσαμε από Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε και πήγα προς Λεχαινά. Η Βασιλή μου είπε πού πάμε και εγώ της είπα πάμε βόλτα και συνέχισε να πίνει [το ενεργειακό πότο].

Όταν φτάσαμε σε μια αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή.

Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν «ωχ» και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και την σκέπασα με ξερά χόρτάρια.

Μετά έφυγα και πήγα σπίτι της μάνας μου στην Αρετή που έμενα λίγες μέρες με τα παιδιά μου.

Το βράδυ η ξαδέρφη μου η Ιουλία πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι χάθηκε η κόρη της η Βασιλική και η γυναίκα μου ανησυχούσε και μου είπε να την πάω το πρωί στη Μυρτιά και όταν ξυπνήσαμε το πρωί πήγαμε. Άφησα τη γυναίκα μου και τα παιδιά στην Ιουλία και πήγα στη δουλειά.

Περίπου την 13:30 ώρα που σχόλασα με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε να πάω να την πάρω και πήγα. Έκατσα λίγο εκεί και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο μάρκας VW GOLF είναι δικό μου και εγώ τους είπα ναι.

Μετά από αυτό οι αστυνομικοί με πήγαν στο τμήμα. Στη αρχή που με ρώτησαν οι αστυνομικοί δεν είπα αλήθεια, αλλά όταν μου έδειξαν το βίντεο τους είπα τι ακριβώς είχε γίνει και τους πήγα και τους έδειξα που είχα βάλει τη Βασιλική. Δεν τη βίασα, την έπιασα από το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά αυτή δεν ήθελε και δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας. Άλλο τίποτα δεν έχω να πω.