Ελλάδα

Ανατροπή με τον καιρό, έρχεται κακοκαιρία

Ανατροπή με τον καιρό, έρχεται κακοκαιρία
Βροχές και καταιγίδες έρχονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο μετά την υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης. Αλλάζει το σκηνικό του καιρού.

Στροφή του καιρού το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Μπορεί η αφρικανική σκόνη να φεύγει και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα ωστόσο, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια με τις «ανοιξιάτικες» βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πριν το καλοκαίρι.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ψυχρή λίμνη

Την Τετάρτη, ο καιρός θα δροσίσει στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και θα περιορίσει το κύμα ζέστης στα πιο ανατολικά και νότια τμήματα.

Αύριο κορυφώνεται η δράση του ισχυρού κύματος ζέστης.

Τα 35αρια τα περιμένουμε κυρίως στο εσωτερικό της Βοιωτίας στην Αττiκή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα ζέστης θα περιοριστεί σταδιακά σε Θεσσαλία, Βοιωτία, νοτιοανατολική Πελοπόννησο, Κρήτη και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από Πέμπτη, Παρασκευή πάμε σε καλή διαύγεια της ατμόσφαιρας.

Την Παρασκευή έρχεται μία αστάθεια, πρώτα στη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο μία ψυχρή λίμνη που θα δώσει αστάθεια σε πιο γενικευμένα τμήματα της χώρας μας.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Επιστρέφει η ανοιξιάτικη αστάθεια

Η Τρίτη θα είναι επίσης η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα νότια θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Από την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σχεδόν στα κανονικά επίπεδα.

Από πλευράς φαινομένων την Πέμπτη και την Παρασκευή στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες.
Την Κυριακή όμως δεν αποκλείεται η αστάθεια, τυπική ανοιξιάτικη, να επιστρέψει και να δώσει φαινόμενα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές και καταιγίδες από την Πέμπτη

Στροφή του καιρού σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Πέμπτη καθώς την αφρικανική σκόνη διαδέχονται οι βροχές και οι καταιγίδες.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες από την Πέμπτη, μετά τη υποχώρηση τη αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα βόρεια τμήματα της χώρας ενώ σταδιακά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

«Αρκετά άστατος θα καταστεί ο καιρός την Πέμπτη αρχικά στην Μακεδονία και τη Θράκη και από την Παρασκευή και μετά στις περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας με μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θολούρα- σκόνη θα υποχωρήσει από τα μέσα της εβδομάδας ενώ οι άνεμοι δεν φαίνεται να ενισχύονται ιδιαίτερα στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως από το Σ/Κ και μετά!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/993663808789980?ref=embed_post}