Ελλάδα

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου 12χρονος που κατάπιε ωμό τορτελίνι

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου 12χρονος που κατάπιε ωμό τορτελίνι
Κρίσιμες είναι οι ώρες για ένα 12χρονο αγόρι που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο έχοντας καταπιεί...ωμό τορτελίνι.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους γονείς τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Νοσοκομείο με έντονο βήχα. Οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι παιδί κατάπιε ωμό ζυμαρικό και συγκεκριμένα τορτελίνι, με αποτέλεσμα να γίνει απόφραξη του αεραγωγού του από το ξένο σώμα.

Άμεσα κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και ο 12χρονος νοσηλεύεται μέχρι και αυτήν την ώρα στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr , παιδοωτορινολαρυγγολόγοι και παιδοπνευμονολόγοι θα προσπαθήσουν σήμερα να αφαιρέσουν το ξένο σώμα που κατάπιε ο 12χρονος. η κατάσταση της υγείας του ανήλικου είναι σταθερή.

Κατάποση ξένου σώματος: Οι πρώτες βοήθειες που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι γονείς

Η κατάποση ξένου σώματος είναι ένα συχνό ατύχημα, όχι μόνο στα μωρά και στα νήπια αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά. Και παρότι μερικές περιπτώσεις μπορεί τελικά να αποβούν ακίνδυνες, σε άλλες η παροχή άμεσης βοήθειας και η επίσκεψη στο νοσοκομείο είναι απαραίτητα. Το παρακάτω βίντεο εξηγεί λεπτομερώς τις πρώτες βοήθειες για να σώσουμε ένα παιδί από πνιγμονή, είτε έχει καταπιεί ξένο σώμα είτε έχει “στραβοκαταπιεί” το φαγητό του.

{https://www.youtube.com/watch?v=_GgUoPy2ZRs}