Ελλάδα

Πύργος: Ανατριχιαστικά μηνύματα λαμβάνουν οι μαθητές - «Σας βλέπω και θα σας σκοτώσω»

Πύργος: Ανατριχιαστικά μηνύματα λαμβάνουν οι μαθητές - «Σας βλέπω και θα σας σκοτώσω» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Οι γονείς των μαθητών έχουν ήδη στραφεί στις αρμόδιες Αρχές.

Σκηνές που θυμίζουν ταινία τρόμου εκτυλίσσονται στον Πύργο με θύματα παιδιά 11 ετών, τα οποία λαμβάνουν απειλητικά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι απειλές, όπως αναφέρει το ilialive.gr έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα μηνύματα που έστειλε το περασμένο Σάββατο φαίνεται που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έκαναν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να φοβούνται και τους γονείς τους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.

Το θέμα σαφώς και έχει αναφερθεί, έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς της συγκεκριμένης τάξης, για να μιλήσουν με τα παιδιά τους το προηγούμενο διάστημα και να εντοπιστεί ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις καταστάσεις.

Το επόμενο βήμα των γονέων είναι να απευθυνθούν στην Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ατόμου που έχει προκαλέσει φόβο στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Πέρα από τα μηνύματα των προηγούμενων ημερών, η κατάσταση με τις βρισιές, τις απειλές και τον εκφοβισμό, κορυφώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν και κάποια από τις μαθήτριες του συγκεκριμένου σχολείου, λόγω της εορτής της, κάλεσε συμμαθητές και συμμαθήτριες στο σινεμά και για μια βόλτα μετά.

Τα μηνύματα με τις βρισιές, αλλά και το γεγονός ότι ο αποστολέας τους γνώριζε που ήταν ακριβώς τα υπόλοιπα παιδιά, προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Όταν δε, τους δήλωσε μέσω των μηνυμάτων ότι είναι μαθητής από το ίδιο τμήμα της τάξης, τότε τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Ιδιαίτερα όταν ο θύτης, έστειλε το μήνυμα «Χαχαχα σας βλέπω και θα σας σκοτώσω όταν βγείτε», ενώ οι παρέα των μαθητών και μαθητριών ήταν στο σινεμά.

Όσο και αν κάποιοι θεωρούν παιχνίδι τέτοιες καταστάσεις στην ηλικία των 10-11 ετών, με το υβρεολόγιο αυτό, τις απειλές και τον εκφοβισμό, μόνο αθώα πλάκα ή παιχνίδι δεν είναι.

Ήδη στην πόλη καταγράφονται πολλά περιστατικά bullying ακόμα και με ξυλοδαρμούς στις ηλικίες των μαθητών του γυμνασίου, αλλά τα αρνητικά παραδείγματα φαίνεται πως μπαίνουν και έχουν απήχηση, πλέον και στα δημοτικά.