Ελλάδα

Θάνατος βρεφών στην Πάτρα: «Δεν ήταν μόνη της, το μωρό είχε μαυρίσει» λέει ο σύντροφος της 23χρονης

Θάνατος βρεφών στην Πάτρα: «Δεν ήταν μόνη της, το μωρό είχε μαυρίσει» λέει ο σύντροφος της 23χρονης
Η 23χρονη μητέρα από την Πάτρα είχε περιγράψει με διαφορετικό τρόπο τη βραδιά του θανάτου του ενός παιδιού από τον σύντροφό της, που ισχυρίζεται ότι ήταν παρών στο σπίτι.

Η 23χρονη Ειρήνη έχει δηλώσει ότι ήταν μόνη της το βράδυ που πέθανε η μικρή Ζωή - Ιωάννα και ότι τη βοήθησε μια γυναίκα.

«Κοιμόταν... Έκανε έναν παράξενο ήχο, φώναξα μια γυναίκα δίπλα, μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και καλέσαμε ασθενοφόρο. Ήταν βράδυ... Δίπλα μου ήταν... Πνιγόταν και έβγαζε... Δεν μπορώ να το εξηγήσω... Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αχαΐας και μετά από μισή ώρα μας είπαν ότι το παιδί έφυγε», έχει ισχυριστεί η μητέρα.

Ωστόσο, ο σύντροφός της, μιλώντας στο Star, έδωσε μια άλλη εκδοχή: υποστήριξε ότι ήταν μαζί της το βράδυ που «έφυγε» το μωρό.

«Εγώ έδωσα φως. Βλέπω το παιδί, ήταν μαύρα τα χειλάκια του και είχε βγει έξω η γλωσσούλα του... Εγώ της λέω "το μωρό γιατί μαύρισε;", λέει "δεν ξέρω". Μετά τηλεφώνησε στην αστυνομία και το ασθενοφόρο. Ήρθε μαζί και η ασφάλεια», υποστήριξε ο σύντροφος της μητέρας.

Κρίσιμες, πάντως, θεωρούνται από την εισαγγελία οι καταθέσεις παιδιάτρων, αλλά και οι μαρτυρίες της μητέρας, του συντρόφου της και της γιαγιάς των μωρών.

Mετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νίκου Νικολάου, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και είναι σε συνεχή επικοινωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Λοίμωξη του αναπνευστικού έδειξαν οι τοξικολογικές του βρέφους

Μετά από 15 μήνες, μόλις πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης του 19 ημερών βρέφους. Τα αποτελέσματα «φωτογραφίζουν» λοίμωξη του αναπνευστικού.

Τα αποτελέσματα βρίσκονται στα χέρια του ιατροδικαστή Ανδρέα Γκότση, ο οποίος διενεργησε και την νεκροψία νεκροτομή του βρέφους που έφυγε από την ζωή τον Ιούνιο του 2022.

Επίσης, οι τοξικολογικές εξετασεις είναι καθαρές και τώρα αναμένεται ο μοριακός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει γεννετική προδιάθεση.