Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η πορεία, άνοιξε ο σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός», κανονικά το Τραμ

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η πορεία, άνοιξε ο σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός», κανονικά το Τραμ
Ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός» άνοιξε μετά από απόφαση της Αστυνομίας καθώς ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου χωρίς να υπάρχουν αυτή την ώρα μεγάλες εστίες έντασης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο σταθμός του Μετρό «Ευαγγελισμός» άνοιξε ενώ αντίθετα κλειστός παραμένει ακόμη ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής».

Μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έφτασε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα.

Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών, ενώ δρακόντεια είναι τα αστυνομικά μέτρα που παραμένουν σε ισχύ.

Νωρίτερα, είχε προκληθεί ένταση με επιθέσεις κατά αστυνομικών, με ρίψη μολότοφ και με βεγγαλικά.

Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις, οι... εστίες επεισοδίων εκτονώθηκαν αμέσως και δεν έλαβαν ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί λόγω της επετείου για το Πολυτεχνείο.

Επίσης, στην κυκλοφορία δόθηκαν οι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας ενώ σε ισχύ παραμένουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, έως και τις 6 αύριο το πρωί. Δρομολόγια ενώ οι στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ έχουν τροποποιηθεί.

Κανονικά το Τραμ

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Τραμ σε ολόκληρη τη Γραμμή 6 «ΣYNTAΓMA -ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ» με τερματικό σταθμό το «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ .