Ελλάδα

Οικιακή βοηθός είχε «ρημάξει» σπίτια στη Θεσσαλονίκη, μαζί με συνεργούς της «σήκωσε» πάνω από 150.000 ευρώ

Οικιακή βοηθός είχε «ρημάξει» σπίτια στη Θεσσαλονίκη, μαζί με συνεργούς της «σήκωσε» πάνω από 150.000 ευρώ Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Μια οικιακή βοηθός κατηγορείται ότι είχε «ρημάξει» σπίτια στη Θεσσαλονίκη και μαζί με συνεργούς της είχαν «σηκώσει» από οικίες πάνω από 150.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών. Ως δράστιδα ταυτοποιήθηκε μία 46χρονη ημεδαπή, η οποία εκμεταλλευόμενη την εργασία της ως οικιακή βοηθός, αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα από τα σπίτια.

Επίσης, σε βάρος τεσσάρων ακόμη συνεργών της σχηματίστηκε δικογραφία ενώ η λεία τους περιλαμβάνει το συνολικό χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα εκτιμώμενης αξίας 60.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 46χρονη, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών, από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 και με τη βοήθεια τεσσάρων ακόμη ατόμων, προχώρησε σε κλοπές:

- χρηματικών ποσών το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 150.000) ευρώ και

- κοσμημάτων με εκτιμώμενη αξία 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Τρόπος δράσης

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης -πάντα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- ήταν η επιτηδευμένη προσέγγιση των ηλικιωμένων υποψήφιων θυμάτων από τη 46χρονη, η οποία μόλις ξεκινούσε την εργασία στις οικίες τους, αυτόματα αποκτούσε γνώση και πρόσβαση στα σημεία όπου εναπόθεταν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα το διάστημα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και αφού της συστήθηκε ως αποκλειστική βοηθός, την επισκέφθηκε σε δεύτερο χρόνο στην οικία της, όπου της απέσπασε πληροφορίες ως προς το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες και με τη συνέργεια τεσσάρων ακόμη ατόμων στους οποίους παρείχε πληροφορίες υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς να δράσουν, προχώρησαν σε κλοπές από τέσσερις κατοικίες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.