Ελλάδα

Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: «Δεν κατήγγειλαν βιασμό οι γονείς της αθλήτριας όταν ήρθαν» λέει αστυνομικός

Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: «Δεν κατήγγειλαν βιασμό οι γονείς της αθλήτριας όταν ήρθαν» λέει αστυνομικός
«Όταν ήρθαν οι γονείς της αθλήτριας στο Τμήμα δεν κατήγγειλαν βιασμό», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δίκη ο αστυνομικός που ήταν στο Τμήμα όταν βρέθηκαν οι γονείς της αθλήτριας που κατηγορεί τον προπονητή της για βιασμό όταν ήταν ανήλικη.

«Δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία σε βάρος του προπονητή οι γονείς της ιστιοπλόου που κατήγγειλε βιασμό της ενόσω ήταν ανήλικη», κατέθεσε στην δίκη ενώπιον του ΜΟΔ του 39χρονου, ο αστυνομικός στον οποίο είχαν απευθυνθεί πριν περίπου επτά χρόνια οι γονείς της αθλήτριας αφότου ενημερώθηκαν από το παιδί τους για σεξουαλική της κακοποίηση από τον κατηγορούμενο.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην πόλη όπου διαμένει η οικογένεια της 21 ετών σήμερα, αθλήτριας, ενώ κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ότι όταν πήγαν οι γονείς της, ανήλικης τότε, ιστιοπλόου στο Αστυνομικό Τμήμα δεν του ανέφεραν για βιασμό.

Ο μάρτυρας απέρριψε τη θέση της οικογένειας του φερόμενου θύματος ότι δεν είχαν σωστή αντιμετώπιση από την Αστυνομία, γεγονός που τους είχε αποθαρρύνει να καταγγείλουν τον 39χρονο κατηγορούμενο.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός: «Δεν μου είπαν οι γονείς για βιασμό. Εγώ δεν τους παρότρυνα να μην καταθέσουν, αλλά να προσέξουν το παιδί τους πάνω απ' όλα και αφού συγκεντρώσουν άλλα στοιχεία, να έρθουν σε εμένα ή να πάνε στο Ανηλίκων. Θα ήμουν τόσο κουτός να μην κάνω κάτι; Αν εγώ δεν έκανα καλά τη δουλειά μου, όπως λένε, γιατί δεν πήγαν στην εισαγγελική αρχή;».

Όπως αν΄΄εφερε ο μάρτυρας, οι γονείς της αθλήτριας «δεν ήθελαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία. Ήρθαν να ρωτήσουν ποια είναι τα στάδια αν προχωρήσουν και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζαν.

Τους είπα ότι θα είμαστε εχέμυθοι αλλά δεν μπορούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα μαθευτεί από κάποιον άλλο. Κατάλαβα ότι δεν ήθελαν να καταθέσουν εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποκόμισα. Είπαμε να έρθουν μόλις συγκεντρώσουν τα στοιχεία, αλλά δεν ήρθαν ποτέ».

Στο δικαστήριο κατέθεσε συναθλήτρια της 21χρονης, η οποία κράτησε αποστάσεις από την καταγγελία σε βάρος του 39χρονου προπονητή, λέγοντας πως «αν η Α.. ερχόταν να καταδικάσει τη σχέση αυτή θα ήμουν μαζί της. Τον βιασμό δε μπορώ να τον υποστηρίξω. Αν υπήρχε έστω και μια αμφιβολία για βιασμό δεν θα ήμουν σήμερα εδώ».

Η μάρτυρας την οποία έχει μηνύσει το φερόμενο θύμα για ψευδορκία, κατέθεσε στο δικαστήριο πως υπήρχε στενή σχέση της συναθλήτριας της με τον προπονητή με την παρότρυνση των γονιών της.

«Υπήρχε στενή σχέση του προπονητή με τους γονείς της και υπήρχε παρακίνηση να είναι μαζί σε διαφορετικά περιστατικά. Θα έπρεπε να πάμε ας πούμε σε τουρνουά και ήθελαν η Α.. να πάει με το αμάξι του κατηγορουμένου.

Το ίδιο έγινε όταν άλλαξε κατηγορία (στο άθλημα) και υπήρχε η ίδια παρακίνηση προς τον καινούργιο πλέον προπονητή. Έφτιαχναν φαγητό για την Α.., έφτιαχναν και για το νέο προπονητή», ανέφερε.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ταξίδι στην Ολλανδία, όπου είχε δει την Α.. και τον κατηγορούμενο ξαπλωμένους στο κρεβάτι: «Πολλές φορές μπορεί να φεύγαμε εγώ με τον άλλο αθλητή και όταν επιστρέφαμε τους βλέπαμε μαζί ξαπλωμένους στο κρεβάτι. Υπήρχε το ίδιο μοτίβο επαφής». 

Παράλληλα, είπε πως όταν η μητέρα της μίλησε στην μητέρα του φερόμενου θύματος συνιστώντας της να προσέχει, εκείνη της είχε πει να μην ξαναμιλήσει για την κόρη της.

Στην δική του κατάθεση, μέλος, κατά την επίμαχη περίοδο, του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου της περιοχής κατοικίας της οικογένειας της 21χρονης αθλήτριας, είπε ότι όταν ο πατέρας του φερόμενου θύματος έμαθε από την κόρη του για σεξουαλική κακοποίηση της από τον προπονητή, ήταν συγκλονισμένος.

«Μου ανέφερε πως κάτι κακό έχει συμβεί. Δε θυμάμαι συγκεκριμένα τα λόγια. Ότι έγινε μια πράξη. Η ουσία ήταν ότι κάτι συνέβη μεταξύ του κατηγορούμενου και της Α.., σεξουαλικής φύσης. Ήταν συγκλονισμένος. Έλεγε «τι έπαθα! τι μου έκανε!». Δε ρώτησα περισσότερα», ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας είπε πως όταν άκουσε για την προ έτους καταγγελία σε βάρος του προπονητή: «Εξεπλάγην. Δεν είχα την εντύπωση τότε, ότι επρόκειτο για βιασμό». Η δίκη συνεχίζεται.