Ελλάδα

Γκάγκα: «Σήμερα θα λύσουμε το ζήτημα με τις αναρρωτικές άδειες και τον ΕΦΚΑ» (βίντεο)

Γκάγκα: «Σήμερα θα λύσουμε το ζήτημα με τις αναρρωτικές άδειες και τον ΕΦΚΑ» (βίντεο)
Σήμερα θα λυθεί το ζήτημα με την ιατρική βεβαίωση που θέλει ο ΕΦΚΑ προκειμένου να πληρώσει εργαζόμενους με άδεια νόσησης από κορονοϊό, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Ειδικότερα, η κυρία Μίνα Γκάγκα σχολίασε ότι το rapid test είναι αρκετό για να αποζημιωθεί ο εργαζόμενος. Στη συνέχεια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε και τα εξής: «Νομίζω ότι είναι επίτευγμα το ότι δόθηκαν πάνω από 7 εκατ. τεστ. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να πάρουν τεστ και σε αυτούς στείλαμε τα τεστ στα σχολεία. Για το ότι δόθηκαν 7 εκατομμύρια τεστ αξίζουν συγχαρητήρια».

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μέχρι στιγμής «έχουν βρεθεί θετικά 14.000 παιδιά, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test» και σχολίασε, όπως νωρίτερα και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να αναθεωρήσουμε τα μέτρα και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα».

Αναφορικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο, εντός της χώρας αλλά όχι εκτός, έκανε σύσταση «να γίνεται τεστ ακόμα κι αν πάει κάποιος στο Παρίσι», επισημαίνοντας πως «αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι, μετά τον τέταρτο μήνα μειώνονται τα αντισώματα, ότι η τρίτη δόση προστατεύει περισσότερο από την Όμικρον».

Ερωτηθείσα για το αν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50 ετών, απάντησε πως «δεν έχουμε συζητήσει κάτι για τους άνω των 50, αυτό που έχουμε δει είναι ότι, για τους άνω των 60 υπάρχει θέμα στις ΜΕΘ».

NETWORK