Ελλάδα

Τέλος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς - Τίθενται σε αναστολή, επιστροφή μισθού

Τέλος για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς - Τίθενται σε αναστολή, επιστροφή μισθού
Ώρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από αύριο Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, καθώς τίθεται σε ισχύ το μέτρο της αναστολής εργασίας ενώ την ίδια στιγμή ανοίγουν οι πλατφόρμες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν.

Οι υγειονομικοί που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα κληθούν να επιστρέψουν τον μισθό του δεκαπενθημέρου που προκαταβάλλεται στο δημόσιο, ενώ κανείς δεν τους εγγυάται πως εάν εμβολιαστούν θα επιστρέψουν στην ίδια θέση.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν κάνει πίσω από την απόφασή της, γεγονός που έστειλε πολλούς ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα εμβολιαστικά κέντρα την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με τον Σκαϊ, στο νοσοκομείο του Ρίου, 400 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου σε σύνολο 2.000 εργαζομένων. Στο άλλο μεγάλο νοσοκομείο της Πάτρας, τον Άγιο Ανδρέα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους 1.300 υγειονομικούς οι 250 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 150 άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, ενώ στο ΑΧΕΠΑ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε 120.