Ελλάδα

Φωτιά στην Αρκαδία: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες σε δυο χωριά, έφτασαν οι Τσέχοι πυροσβέστες (βίντεο, εικόνες)

Φωτιά στην Αρκαδία: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες σε δυο χωριά, έφτασαν οι Τσέχοι πυροσβέστες (βίντεο, εικόνες) Φωτογραφία: EUROKINISSI
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι Πυροσβέστες και στη φωτιά στην Αρκαδία, με τις φλόγες να πλησιάσουν σε δυο χωριά, έφτασαν στην περιοχή οι Τσέχοι Πυροσβέστες. Υπενθυμίζεται ότι μιλάμε για το μέτωπο που πέρασε από την Ηλεία και τη Νεμούτα στη Γορτυνία.

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αρκαδία, εξαιτίας της φωτιάς που ξέφυγε από την Ηλεία και πέρασε στη Γορτυνία. Αυτό σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην περιοχή της Γορτυνίας, που πέρασε από τη Νεμούτα της Ηλείας».

Συνέχισε λέγοντας πως «οι εστίες είναι πολλές». Επεσήμανε, δε, πως «η φωτιά έχει πλησιάσει κοντά στους οικισμούς, Λιβαδάκι και Τουμπίτσι, αλλά υπάρχουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς τις κατοικημένες περιοχές».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ανέφερε ότι «επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ αναμένονται επιπλέον επίγειες δυνάμεις από χώρες που έχουν αποστείλει βοήθεια στην Ελλάδα».

Σχετικά με το δεύτερο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή του Δήμου της Μεγαλόπολης, όπου η φωτιά πέρασε από την περιοχή Μέπλεια της Μεσσηνίας, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι «εκεί η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει πάντα επιφύλαξη, σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών».

{https://www.youtube.com/watch?v=IAjVGliHIKw}

Έφτασαν οι Τσέχοι πυροσβέστες

Νωρίς, το μεσημέρι της Δευτέρας (09/08), έφτασαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την Τσεχία, στη Γορτυνία, με σκοπό τη συνδρομή στην κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεκριμένα, το σώμα ενισχύθηκε με 34 πυροσβέστες με τα 13 οχήματα, με τη βοήθειά τους να είναι πολύτιμη.

Όπως τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στη χθεσινοβραδινή ενημέρωση, επίγειες δυνάμεις από την Τσεχία θα βοηθήσουν σήμερα στο πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία.

Σύμφωνα με το arcadiaportal, οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τους 34 πυροσβέστες με τα 13 οχήματα, φτάνοντας για να συνεισφέρουν, με τη βοήθειά τους να είναι πολύτιμη.

Δείτε φωτογραφίες από το «arcadiaportal.gr»:

fwtia pirkagia pirosvestes czech arcadia portal.gr

fwtia pirkagia pirosvestes czech arcadia portal.gr 1

fwtia pirkagia pirosvestes czech arcadia portal.gr 2

fwtia pirkagia pirosvestes czech arcadia portal.gr 3