Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις και οι οδηγοί φορτηγών: «Σφράγισαν» την Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας

Σε κινητοποιήσεις και οι οδηγοί φορτηγών: «Σφράγισαν» την Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας Φωτογραφία: Eurokinissi
Οι οδηγοί φορτηγών της περιοχής βρίσκονται σε αδιέξοδο, μετά την τρίμηνη διακοπή μεταφοράς λιγνίτη από το Ορυχείο Προσηλίου στον ΑΗΣ Μελίτης.

Τουλάχιστον 60 φορτηγά βρίσκονται στο δρόμο, και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας (στο ύψος της εισόδου των Σερβίων) μετά από απόφαση που έλαβε χτες η γενική συνέλευση των μεταφορέων λιγνίτη.

Η κινητοποίηση, είναι η πρώτη από μια δέσμη μέτρων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ΔΧ φορτηγών, οι οποίοι βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά την τρίμηνη διακοπή μεταφοράς λιγνίτη από το Ορυχείο Προσηλίου στον ΑΗΣ Μελίτης.

Κύρια αιτήματα της κινητοποίησης είναι

  • να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν κι αυτοί στη μεταφορά του λιγνίτη προς πάσα κατεύθυνση (είτε προς Σκόπια είτε προς άλλα εργοστάσια),
  • και να εκτελέσει η ΔΕΗ τη σύμβαση με το Ορυχείο Προσηλίου που αφορά την ολοκλήρωση της προμήθειας λιγνίτη είτε για τον ΑΗΣ Μελίτης είτε για την 5η Μονάδα, έτσι ώστε να μπορέσουν να κουβαλήσουν το καύσιμο οι μεταφορείς και να επιβιώσουν.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τετάρτης και είναι άγνωστη η διάρκεια της. Ενώ, όπως ήφη διευκρίνησαν με δηλώσεις τους οι οδηγοί «δεν προβλέπεται κάποιο κλείσιμο του δρόμου».