Ελλάδα

Η αδερφή του Μπάμπη βάζει τα πράγματα στη θέση τους για κρυπτονομίσματα και «χρυσά» κέρδη

Η αδερφή του Μπάμπη βάζει τα πράγματα στη θέση τους για κρυπτονομίσματα και «χρυσά» κέρδη
«130 ευρώ ήταν το κέρδος του Μπάμπη από τα κρυπτονομίσματα» λέει η αδερφή του βάζοντας τέλος στα σενάρια που έχουν ακουστεί για υπέρογκα κέρδη από την καλλιέργεια και εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Όλα ξεκίνησαν όταν στα προσωπικά του αντικείμενα βρέθηκε μεταξύ άλλων και ένας εξορύκτης κρυπτονομισμάτων.

Τι είναι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων: Συνδέουν τη δολοφονία του Μπάμπη με κύκλωμα εμπορίας crypto

«Προμηθεύτηκαν αυτή τη συσκευή για να μπορέσουν να βγάλουν κρυπτονομίσματα», εξήγησε ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος τεχνολογίας μιλώντας στο Mega. «Κάποιος λοιπόν υποσχέθηκε σε κάποιον ότι θα του έβγαζε χρήματα. Για να το κάνει αυτό πήρε χρήματα τα οποία τα επένδυσε σε υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αγόρασε πανάκριβες κάρτες οθόνης, πανάκριβες κάρτες γραφικών και πανάκριβους επεξεργαστές».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον σύμβουλο κρυπτονομισμάτων Μιχάλη Μίγγο, «το συγκεκριμένο μηχάνημα που εντοπίστηκε δεν είναι για Bitcoin».

Τι είναι η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων

Cryptomining (εξόρυξη κρυπτονομισμάτων) είναι η διαδικασία χρήσης του υπολογιστή για τη λύση πολύπλοκων μαθηματικών εξισώσεων με σκοπό την απόκτηση «ηλεκτρονικών μετρητών»- δηλαδή κρυπτονομισμάτων. Η λέξη «κρυπτονόμισμα» έχει την ίδια ρίζα με την κρυπτογράφηση, η οποία αναφέρεται στον κώδικα που πρέπει να επιλυθεί για να αποκτηθεί το ψηφιακό νόμισμα.

Μόλις το πρόβλημα λυθεί, προστίθεται σε μια δημόσια λίστα συναλλαγών που ονομάζεται blockchain. Σε αντάλλαγμα, ακολουθεί «πληρωμή» με κρυπτονομίσματα - εξ ου και ο όρος «εξόρυξη κρυπτονομισμάτων».

Δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο όσον αφορά τη χρήση του υπολογιστή για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, δεδομένου ότι χρειάζονται μια υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας πολύ ισχυρός υπολογιστής για μια αποτελεσματική εξόρυξη, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι το κόστος είναι υψηλότερο από το κέρδος που αποκτάται εν τέλει. Ένας τρόπος για να παρατηρήσετε μια «απρόσκλητη» εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ότι ο υπολογιστής σας χρησιμοποιεί πολύ CPU, γεγονός το οποίο τον επιβραδύνει.

Πέρα από την ασφάλεια, θα πρέπει ωστόσο κανείς να εξετάσει κι άλλους παράγοντες πριν ξεκινήσει την ενασχόληση με την εξόρυξη: από το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας έως το κόστος του εύρους ζώνης.

«130 ευρώ ήταν το κέρδος του Μπάμπη από τα κρυπτονομίσματα» λέει η αδερφή του

Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν η αδερφή του Μπάμπη Κούτσικου σε δηλώσεις της στο MEGA θέλησε να διευκρινίσει τι ισχύει για τη σχέση του αδερφού της με τα κρυπτονομίσματα. «Ο αδερφός μου έδειξε στη μητέρα μου τον Δεκέμβριο ότι έχει μπει στον λογαριασμό του 130 ευρώ, γιατί έχει άλλη κάρτα για αυτό το μηχάνημα. Αυτό που ειπώθηκε, ότι μπορεί να βγάλει και χιλιάδες… Θα νομίζουν ότι σαν οικογένεια βγάζουμε τρελά λεφτά. 130 ευρώ ήταν τα κέρδη για τον Δεκέμβρη», είπε.

Αύριο η κηδεία του άτυχου 31χρονου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (27/01) θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου. Φίλοι και συγγενείς θα πουν το ύστατο «χαίρε» στον 31χρονο, η υπόθεση του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς αγνοούνταν επί 18 ημέρες, πριν βρεθεί η σορός του στον κάμπο του Ευηνοχωρίου. Η αδερφή του απηύθυνε έκκληση στα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους να τραβήξουν με διακριτικότητα πλάνα από την κηδεία του 31χρονου, η οποία θα τελεστεί αύριο, Σάββατο.