Συντάκτες

Νάντια Σκεπετάρη
Νάντια Σκεπετάρη
Photo: Eurokinissi

ΙΝΣΕΤΕ: 52,3 δισ. ευρώ η συνεισφορά του τουρισμού στην εθνική οικονομία το 2009-2016

Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός – ένας από τους 4 δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας – κατά την περίοδο 2009-2016 στα έσοδα του κράτους. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με τίτλο «Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα του τουρισμού στην οικονομία και τα φορολογικά έσοδα – Η περίπτωση της Ελλάδας, 2010-2016».
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

Τραγικό τέλος: Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Αλμυρό Βόλου - Βρέθηκε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων

Νεκρός βρέθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ και εθελοντές, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων στην περιοχή «Κόκκινος Βράχος», ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Αλμυρό.
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

Αναστολή λειτουργίας των υπό συγχώνευση ΔΟΥ - Ποιες δεν θα λειτουργούν και ποιες ημέρες

Διευκρινίσεις δίνει η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο συγχωνεύσεων ΔΟΥ.  Πιο συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών στις υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ. 
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

Κατάληψη στο γραφείο του Τσακαλώτου από μέλη της ΑΔΕΔΥ

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν μέλη της ΑΔΕΔΥ σήκωσαν τα ρολά που βρίσκονται στην πλαϊνή είσοδο του κτιρίου, με στόχο να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η αστυνομία αντέδρασε για να αποκλείσει την είσοδο για το κτίριο, ωστόσο 30 άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στο υπουργείο και να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού όπου και παραμένουν.
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

Πρ. Παυλόπουλος: Οι Έλληνες διεκδικούμε πάντα και τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο

Την αναγνώριση του Καλλικράτη Σφακίων ως μαρτυρικό χωριό σηματοδότησε η σημερινή παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και η κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο πεσόντων του Καλλικράτη με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της σφαγής στις 8/11/1943.  
Πολιτική
Photo: Pexels.com

Σέρρες: Έκκληση του πρύτανη του ΤΕΙ προς τους φοιτητές να καταγγείλουν επώνυμα τη δράση του καθηγητή με τα «φακελάκια»

Να αποκαλύψουν επωνύμως στις αρχές όσα τυχόν γνωρίζουν για τη δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και των δύο ιδιοκτητών φροντιστηρίου στις Σέρρες, που συνελήφθησαν από τους "αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας, καλεί τους φοιτητές ο πρύτανης του Ιδρύματος, Δημήτρης Χασάπης.
Ελλάδα
Photo: Pexels.com

Γιατί «έπεσε» το Instagram για μία ώρα - Εκατομμύρια χρήστες δεν μπορούσαν να συνδεθούν

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στο Facebook, το Instagram, "έπεσε" νωρίτερα σήμερα σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο και η Σιγκαπούρη, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στην περιοχή της Αθήνας. Στη συνέχεια η λειτουργία του αποκαταστάθηκε χωρίς να γίνει ωστόσο γνωστό τί συνέβη.
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

Β. Κικίλιας: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν προασπίζουν το εθνικό συμφέρον, προσπαθούν μόνο να παρατείνουν τον βίο τους

Για μυστική διπλωματία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συμβουλίων των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια.
Πολιτική
Photo: Eurokinissi

Άργος: Είχε άδεια οπλοφορίας ο αδελφοκτόνος - Σκότωσε την 11χρονη με φυσίγγια για αγριογούρουνα

Συντετριμμένοι οι γονείς προσπαθούν να κατανοήσουν τι ήταν αυτό που οδήγησε τον 29χρονο να πυροβολήσει και να σκοτώσει την 11χρονη ετεροθαλή αδελφή του, το μεσημέρι της Κυριακής στο Άργος. Όπως λένε στην αστυνομία, δεν είχε προηγηθεί καυγάς, ωστόσο κάτι στη συμπεριφορά του δεν τους άρεσε.
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

Αλλάζει το λογότυπο η ΝΔ - Χωρίς περίγραμμα το νέο σήμα - Τι θα γίνει με τον πυρσό

Αύριο στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 44 χρόνια της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί και το νέο λογότυπο. 
Πολιτική
Photo:Eurokinissi

Εγκρίθηκαν άλλες 9.455 αιτήσεις για το Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ

Επιπλέον 9.455 αιτήσεις, για τις οποίες ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων αντιστοιχεί σε 145,1 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν να υπαχθούν στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ".
Οικονομία
Photo: Pexels.com

Έρευνα: Η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό θα επιφέρει κίνδυνο για εκτεταμένες πυρκαγιές

Αν η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας φθάσει τον ενάμιση βαθμό Κελσίου, θα πρέπει να αναμένονται σημαντικά πιο εκτεταμένες και καταστροφικές πυρκαγιές στις μεσογειακές χώρες της Νότιας Ευρώπης, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη.
Ελλάδα
Photo: Pexels.com

Drones και εικονική πραγματικότητα στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας - Διαγωνισμός καινοτομίας από τον ΔΕΔΔΗΕ

Drones θα εποπτεύουν τα καλώδια του δικτύου διανομής ρεύματος για να εντοπίζουν βλάβες και κλοπές υλικών με την τεχνολογία της αναγνώρισης εικόνων (image recognition).
Ελλάδα
Photo: Pexels.com

Οι μισοί άνθρωποι έχουν προβλήματα στέρησης όταν προσπαθούν να σταματήσουν τα αντικαταθλιπτικά

Οι μισοί περίπου άνθρωποι που παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα και κάποια στιγμή αποφασίζουν να τα σταματήσουν, έχουν προβλήματα στέρησης που για πολλούς είναι αρκετά σοβαρά και μακρόχρονα, σύμφωνα με μια βρετανική επιστημονική μελέτη, η οποία τονίζει ότι το πρόβλημα έχει υποτιμηθεί μέχρι σήμερα από τους ειδικούς.
Υγεία
Photo: Eurokinissi

Θύμα ληστείας γνωστή δημοσιογράφος - «Έλεγα στο μωρό μου ότι παίζουμε παιχνίδι, με είδε μέσα στα αίματα»

Έντρομη έζησε μία από τις πιο τραγικές στιγμές της ζωής της η δημοσιογράφος Κάτια Νιακάρη, που χθες το βράδυ έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της και μπροστά στο 2,5 ετών παιδί της.
Ελλάδα
Photo: Pexels.com

ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ: Αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες του εξωδικαστικού μηχανισμού

Νέα αναβάθμιση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτάχυνση και την απλοποίηση της διαδικασίας.
Οικονομία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γ. Στόλτενμπεργκ: Η εφαρμογή της συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ.Στόλτενμπεργκ, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «ναι» στο δημοψήφισμα, που διενεργήθηκε στην πΓΔΜ.
Διεθνή
Photo: Eurokinissi

Καμμένος: Οι εξελίξεις στα Σκόπια παρατείνουν τη συμφωνία μας με τον Τσίπρα

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του καθώς «εκτός από την έξοδο από τα μνημόνια, αυτά τα οποία θέσαμε ως στόχους οι ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που συμμετείχαμε στη κυβέρνηση συνεργασίας, δηλαδή το θέμα των αναδρομικών για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς έχει λυθεί με ανακοίνωση και του ίδιου του πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη».
Πολιτική
Photo: Eurokinissi

Προώθηση από την ΔΕΗ της κυκλικής οικονομίας και του μετασχηματισμού της σε εταιρεία προώθησης ενεργειακών υπηρεσιών

Τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της ΔΕΗ στην κατεύθυνση προώθησης της κυκλικής οικονομίας και του μετασχηματισμού της σε εταιρεία προώθησης ενεργειακών υπηρεσιών παρουσίασε σήμερα ο Ιωάννης Κοπανάκης, γενικός διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της επιχείρησης.
Επιχειρήσεις
Photo: Eurokinissi

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η συμφωνία πώλησης του 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι 22 εκατ. ευρώ, ανέφεραν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ.
Οικονομία
Photo: Eurokinissi

«Δύναμη Ελληνισμού» το νέο κόμμα των Δ. Καμμένου - Τ. Μπαλτάκου - Παρουσιάστηκε σήμερα

Το νέο κόμμα με τίτλο «Δύναμη Ελληνισμού» παρουσίασαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Καμμένος και ο γγ, Τάκης Μπαλτάκος.
Πολιτική
Photo: Eurokinissi

Συμπληρωματικές οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών

Συμπληρωματικές οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών παρέχει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».
Οικονομία
Photo: Eurokinissi

Ναυάγιο στη Μεσόγειο - 34 μετανάστες πνίγηκαν, 26 διασώθηκαν

Τριάντα τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους έπειτα από ναυάγιο που σημειώθηκε στη δυτική Μεσόγειο κατά το οποίο διασώθηκαν 26 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), επικαλούμενος το μαροκινό ναυτικό και μια υπηρεσία αρωγής της Ισπανίας.
Διεθνή
Τρεις επιστήμονες βραβεύονται με το Νόμπελ Φυσικής για τις έρευνές τους στον τομέα των laser

Τρεις επιστήμονες βραβεύονται με το Νόμπελ Φυσικής για τις έρευνές τους στον τομέα των laser

Οι Άρθουρ Άσκιν (ΗΠΑ), Ζεράρ Μουρού (Γαλλία) και Ντόνα Στρίκλαντ (Καναδάς) βραβεύονται με το Νόμπελ Φυσικής 2018 για τις έρευνές τους στον τομέα των laser που επέτρεψαν την ανάπτυξη εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία και την Ιατρική.
Διεθνή
Photo: Eurokinissi

Πράξη γίνεται το ηλεκτρονικό μητρώο πλοίων για τα σκάφη αναψυχής

Πράξη γίνεται το ηλεκτρονικό μητρώο πλοίων για τα σκάφη αναψυχής, καθώς με τροπολογία που κατατίθεται στο νομοσχέδιο για τα «κεντρικά αποθετήρια» (το οποίο εισέρχεται την Πέμπτη στην ολομέλεια της Βουλής) εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού Μητρώου, στο οποίο καταγράφονται τα τουριστικά πλοία και τα σκάφη αναψυχής.
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

ΒΕΘ: Λουκέτο για πάνω από 370 βιοτεχνικές επιχειρήσεις στο πρώτο 9μηνο του 2018

Περισσότερες από μία βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης έβαζαν -κατά μέσο όρο- "λουκέτο" καθημερινά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ).
Επιχειρήσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιταλία: Συνελήφθη δήμαρχος με την υποψία ότι βοηθάει την παράνομη μετανάστευση

Η εισαγγελία του Λόκρι, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του Ντομένικο Λουκάνο, δημάρχου του Ριάτσε, που είναι ένα χωριό πρωτοπόρο στην υποδοχή προσφύγων στη νότια Ιταλία, με την υποψία ότι αυτός βοηθάει την παράνομη μετανάστευση.
Διεθνή
Photo: Eurokinissi

Δύο συλλήψεις για μπαράζ διαρρήξεων στη βορειοανατολική Αττική

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σπιτιών στη βορειοανατολική Αττική εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Σύλληψη δύο αλλοδαπών στα Γλυκά Νερά. Έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας συνεργός τους.
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

Συλλήψεις τεσσάρων γυναικών για διαρρήξεις στη Γλυφάδα

Στη σύλληψη τεσσάρων γυναικών για κλοπές σε σπίτια στη Γλυφάδα προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ελλάδα
Photo: Eurokinissi

13 νεκροί και 536 τραυματίες από τροχαία στην Αττική τον Σεπτέμβριο

Σε 444 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, συνολικά, που σημειώθηκαν στην Αττική, τον Σεπτέμβριο 2018, 13 άτομα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 536 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.
Ελλάδα
Photo: Twitter

Κυρ. Μητσοτάκης: Θλιβερή η εμπειρία μου από την επίσκεψη στο hot spot Σάμου (pics)

Θλιβερή χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Σάμο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σχόλιό του στο twitter.
Πολιτική
Σελίδα 1 από 5