Πολιτική

Κάλεσμα Μέτσολα από τη Βουλή για μαζική ψήφο στις Ευρωεκλογές 2024

Κάλεσμα Μέτσολα από τη Βουλή για μαζική ψήφο στις Ευρωεκλογές 2024
Κάλεσμα από το βήμα της Βουλής στους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές απηύθυνε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, λέγοντας πως «βασίζομαι στον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στις εκλογές για να επιλέξει τα 21 μέλη που θα γίνουν ευρωβουλευτές, μπορούμε να το κάνουμε μαζί».

Μάλιστα, θύμισε και την φράση του Πλάτωνα ότι «η βαρύτερη ποινή στο να μην κυβερνήσεις είναι να σε κυβερνήσει κάποιος κατώτερος από εσένα», προτρέποντας να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε πως «θα πρέπει να ακούσουμε τους νέους, τους αγρότες και να θεσπιστούν αποτελεσματικότεροι νόμοι που να καταπολεμούν τη φτώχεια και τη διαφθορά», αναγνωρίζοντας ότι «η ΕΕ δεν είναι τέλεια, οι διαδικασίες πολλές φορές είναι αργόσυρτες και στενοχωρούν ακόμη και εμένα».

Παράλληλα χτύπησε καμπανάκι στην νέα γενιά πως πολλές φορές είναι πιο κυνική και πιο ευεπίφορη στο α παρασυρθεί στις παρυφές του λαϊκίστικου εξτρεμισμού, σημειώνοντας ότι είναι συλλογική η ευθύνη της Ευρώπης να το αποτρέψει. «Ελπίζω με την επιστολική ψήφο μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων να κάνει τη φωνή του να ακουστεί, γιατί η ψήφος τους έχει σημασία» είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Μετσόλα ξεκίνησε την ομιλία της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου εγκωμιάζοντας την ελληνική δημοκρατία, αποτίοντας μάλιστα φόρο τιμής στον «αγωνιστή Ναβάλντι που του στέρησαν πρώτα τη δημοκρατία και μετά τη ζωή». Αναφέρθηκε και στην συνεισφορά της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία επαινώντας την για την εποικοδομητική της στάση.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κράτος δικαίου επισημαίνοντας πως «πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτό και τα δημοκρατικά πρότυπα. Οι Ευρωβουλευτές πιέζουν την Κομισιόν να εξετάζει την κάθε χώρα ξεχωριστά για το Κράτος Δικαίου, δεν είναι για εμάς άσκηση πολιτικής ρητορικής, αλλά σχέδιο για να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των ανθρώπων της ΕΕ».

Στην Ελλάδα, είπε η κ Μέτσολα έγιναν σημαντικά βήματα όπως το να θεσπιστούν η αρχή διαφάνειας, εθνικά σχέδια δράσης για τα δικαιώματα των ανθρώπων ενώ στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή η Ελλάδα έδωσε σταθερότητα στη Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα καταλαβαίνει τι διακυβεύεται και μαζί επιταχύνουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού ενέργειας, αξιοποιούμε νέες ευκαιρίες για την κλιματική αλλαγή», κατέληξε.