Διεθνή

Έφοδος «μασκαρεμένων» Ισραηλινών στρατιωτών σε νοσοκομείο της Τζενίν: Το βίντεο - ντοκουμέντο πριν τις δολοφονίες

Έφοδος «μασκαρεμένων» Ισραηλινών στρατιωτών σε νοσοκομείο της Τζενίν: Το βίντεο - ντοκουμέντο πριν τις δολοφονίες
Τρεις Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια αμφιλεγόμενης επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ σε νοσοκομείο τη Δυτικής Όχθης.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει σήμερα Τρίτη βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται αμφιλεγόμενη επιδρομή μελών των IDF - που δεν δίστασαν να «μασκαρευτούν» νοσοκόμοι και πολίτες προκειμένου να δολοφονήσουν μαχητές παλαιστινιακών ομάδων που φέρονται να νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο στην πόλη Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν μέλη μιας μυστικής ομάδας να διασχίζουν διάδρομο του νοσοκομείου με υψωμένα τα όπλα.

Ένας από αυτούς φαίνεται να αναγκάζει έναν άνδρα να γονατίσει με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, ενώ στη συνέχεια παίρνει ένα ρούχο και του καλύπτει με αυτό το κεφάλι. Στα ίδια πλάνα, δύο άλλα μέλη της ομάδας μεταφέρουν ένα αναδιπλωμένο αναπηρικό καροτσάκι και ένα καροτσάκι για μωρά - που λειτουργούν προφανώς ως «σκηνικά» της επιχείρησης του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι τρεις άνδρες - που δολοφονήθηκαν - κρύβονταν στο νοσοκομείο της Τζενίν, ενώ ο ένας ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει επίθεση. Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε το Ισραήλ πως πραγματοποίησε μια «νέα σφαγή μέσα στα νοσοκομεία».

Το βίντεο της επίθεσης

Οι τρεις νεκροί αναγνωρίζονται ως μέλη της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ - ενώ τουλάχιστον ο ένας από αυτούς φέρεται να λάμβανε θεραπεία στο νοσοκομείο.

Εικόνες από το δωμάτιο όπου λέγεται ότι πυροβολήθηκαν οι άνδρες δείχνουν πατώματα και τοίχους γεμάτους με αίμα, καθώς και ένα ματωμένο, μπλε μαξιλάρι με τρύπα από σφαίρα στο κρεβάτι.

«Εκτέλεσαν τους τρεις άνδρες καθώς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του νοσοκομείου, δρ Naji Nazzal. «Τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, ρίχνοντας σφαίρες κατευθείαν στα κεφάλια τους στο δωμάτιο όπου νοσηλεύονταν».

Σημειώνεται πως όπως επεσήμανε ο Ερυθρός Σταυρός, «σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τα νοσοκομεία και οι ασθενείς θα πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή».

Με πληροφορίες από το BBC