Ελλάδα

Κίνηση τώρα: Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα

Κίνηση τώρα: Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα
Αμείωτη συνεχίζεται από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς χιλιάδες οχήματα περνούν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Κορυφώνεται αν΄ήμερα Μεγάλης Παρασκευής, η έξοδος του Πάσχα, με το τελευταίο κύμα των εκδρομέων από νωρίς το πρωί να αποχωρεί από την Αττική προς την περιφέρεια.

Η κίνηση τώρα: Ομαλή η κυκλοφορία στην Αθηνών - Λαμίας

kinisi athinon lamias 51d61

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς του Πάσχα καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό φεύγουν από τις εθνικές οδούς Αθηνών Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου, σε μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με το χάρτη της LIVE κίνησης αυτή τη στιγμή στην Αθηνών Λαμίας η ροή των οχημάτων διεξάγεται σε ικανοποιητικό ρυθμό μετά την γέφυρα Καλυφτάκη. Πριν την γέφυρα Καλυφτάκη καταγράφονται χαμηλές ταχύτητες αλλά η ταλαιπωρία των οδηγών δεν ξεπερνά τα 15 με 20 λεπτά.

Μετά την γέφυρα Καλυφτάκη, η κίνηση διεξάγεται απολύτως ομαλά με κανονικές ταχύτητες. 

Η κίνηση τώρα: Τι συμβαίνει στην Αθηνών - Κορίνθου

athinon korinthou b789a

Κυκλοφοριακό έμφραγμα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι εκδρομείς του Πάσχα που έχουν επιλέξει την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου για να φτάσουν στον προορισμό της αρεσκείας τους για τις πασχαλινές τους διακοπές.

Οι οδηγοί από το πρωί μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες καθώς οι δρόμοι όπως δείχνει και ο χάρτης με την LIVE κίνηση είναι στο κόκκινο.

Η ουρά των αυτοκινήτων είναι τεράστια και η κίνηση συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι τα Μέγαρα με την κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντική για τους οδηγούς καθώς μια τυπική διαδρομή των 2 ωρών έχει μετατραπεί σε εφιάλτη και οδήγηση σημειωτόν.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί τροχαίο στην Αττική οδό αλλά παρ’ ότι τα οχήματα που συγκρούστηκαν έχουν απομακρυνθεί, τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν σταματημένα και οι καθυστερήσεις ξεπερνούν τα 30′.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 έως τις 16:00.

Έξοδος Πάσχα: Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Πάνω από 84.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια

Χθες, Μεγάλη Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 119.896 αυτοκίνητα (70.588 από την Αθηνών – Κορίνθου και 49.308 από την Αθηνών – Λαμίας).

Πληρότητα 100% στα πλοία στα Λιμάνια

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα κορυφώνεται. Μόνο από το λιμάνι του Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 55 δρομολόγια πλοίων, 20 για Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου και Κρήτη και 35 για Αργοσαρωνικό.

Λόγω της αυξημένης κίνησης, οι επιβάτες πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς οι ουρές σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετές δεκάδες μέτρα. Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν ειδικά σήμερα καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου.