Ελλάδα

Παλαιό Ψυχικό: Συνελήφθη 61χρονος μετά από Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Παλαιό Ψυχικό: Συνελήφθη 61χρονος μετά από Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ο 61χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα.

Χειροπέδες σε έναν 61χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές της Ιταλίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή, πέρασαν τα στελέχη του Τμήματος Αναζητήσεων. Τα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας πραγματοποιούσαν εδώ και αρκετές ημέρες έρευνα ώστε να τον εντοπίσουν και αυτό έγινε χθες το πρωί στο Παλαιό Ψυχικό, όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 61χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα που διαχειρίζονταν εταιρείες και στο πλαίσιο των οικονομικών τους δραστηριοτήτων, προέβαιναν σε πλαστές τιμολογήσεις, φορολογικές παραβάσεις και εικονικές πτωχεύσεις, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και για επιταγές, έχει εκτίσει ποινές σε φυλακές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άλλαζε διαρκώς σπίτια και χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα που ήταν καταχωρημένα σε άλλα πρόσωπα ώστε να κάνει δύσκολο τον εντοπισμό του.