Ελλάδα

Πάτρα: Σύλληψη 38χρονου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης»

Πάτρα: Σύλληψη 38χρονου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης» Φωτογραφία: INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Ο 38χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης».

Με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση συνελήφθη ένας 38χρονος στην Πάτρα.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον 38χρονο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης».

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από ένταλμα ανακριτή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της αντιτρομοκρατικής

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του 38χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης».

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στην Πάτρα, μεσημβρινές ώρες σήμερα (22 Απριλίου 2024), 38χρονος ημεδαπός, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος σύλληψης ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης”. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών».

«Σύμπραξη εκδίκησης»: Οι συλλήψεις που έγιναν τον Φεβρουάριο

Στις 27 Φεβρουαρίου η αντιτρομοκρατική προχώρησε σε συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης».

Επρόκειτο για συνολικά 10 κατηγορούμενους, από τους οποίους οι έξι συνελήφθησαν, ενώ οι τέσσερις ήταν ήδη σε φυλακές. Μετά τις απολογίες τους, στις 3 Μαρτίου οι έξι πήραν και εκείνοι τον δρόμο για τη φυλακή. Ανάμεσά τους ήταν δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί, με την ειδικότητα του πυροτεχνουργού.

Οι συγκεκριμένοι 10 κατηγορούνταν για συμμετοχή σε πέντε τρομοκρατικές ενέργειες που αποδίδονται στη «Σύμπραξη εκδίκησης», στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Συγκεκριμένα:

1) Αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) Ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) Ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.