Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στις 64 ήδη οι συλλήψεις - Η πρώτη δήλωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στις 64 ήδη οι συλλήψεις - Η πρώτη δήλωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ
Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων όσων εμπλέκονται στη θανάσιμη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 57 συλλήψεις ατόμων, τα οποία κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες με τους αστυνομικούς να διεξάγουν παράλληλες έρευνες σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι συλληφθούν αφορούν σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 30χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Η πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Σε 64 συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 64 συλλήψεις ατόμων, τα οποία κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται 165 κατηγορούμενοι. Παράλληλα στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει πραγματοποιηθεί και μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια και οχήματα, από όπου έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Ειδικότερα, σε έρευνες που έχουν γίνει σε σπίτια, παρουσία δικαστικών λειτουργών έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων μαχαίρια, ρούχα που φορούσαν οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και διαπιστεύσεις της ομάδας τους.

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, που δρούσε από το 2019 βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη 

Σε επίσημη δήλωσή του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησε για εγκληματική οργάνωση 158 ατόμων που συνδέεται με την δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού στο Ρέντη. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ «τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας».

{https://www.youtube.com/watch?v=rtCdd5eQzS4}

Φυσικός αυτουργός αποπειράθηκε να διαφύγει στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ ένας εκ των δεκάδων συλληφθέντων και από τους φυσικούς αυτουργούς της υπόθεσης επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του νεαρού αστυνομικού, προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό. Πιθανότατα να διέφευγε προς την Αλβανία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, επέβαινε σε αυτοκίνητο και κινούταν προς τα σύνορα.

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη εμπλέκεται στη δολοφονία Λυγγερίδη