Ελλάδα

Ξεσπά ο πατέρας του Λυγγερίδη: Κλαίω τη μοίρα μου, έχουν γκρεμιστεί τα πάντα

Ξεσπά ο πατέρας του Λυγγερίδη: Κλαίω τη μοίρα μου, έχουν γκρεμιστεί τα πάντα
Συγκλόνισε ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε τα πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στη μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Στην εκδήλωση πήραν το λόγο, μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Γιάννης Βρούτσης και Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Μάλλιος ωστόσο η ομιλία του Αθανάσιου Λυγγερίδη συγκλόνισε καθώς ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη αναφέρθηκε σε όσα βιώνει η οικογένειά του αλλά και στη στήριξη που βρήκε από τη διμοιρία του γιου του.

«Ας γίνει ο Γιώργος το ανάχωμα για μια νέα αρχή γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτό το κράτος, δεν γίνεται. Ήμασταν περήφανοι Έλληνες όλοι. Καίνε, σπάνε, ρημάζουνε σκοτώνουν. Ποια είναι η τιμωρία; υπάρχει τιμωρία; Που υπάρχει τιμωρία. Στο φόνο ποια είναι η τιμωρία ποιος μπορεί να μου πει; 20 χρόνια, 15; Τι είναι αυτό τιμωρία; Αν κάποιος σκοτώσει δηλαδή; 20χρονος. Στα 30 θα είναι έξω. Με συγχωρείτε ξέρετε τι λέμε στο χωριό; Δε με γαργαλάτε να γελάσουμε λίγο. 30 χρονών θα είναι έξω, θα κάνει οικογένεια, θα αποκτήσει παιδιά. Αυτόν που σκότωσε; Μήπως αυτός έφαγε ισόβια. Ο αθώος. Και η αθώα οικογένεια; Η γυναίκα, η κόρη μου. Τι κάνουμε, ποιος μπορεί να μου πεί. Κλαίω τη μοίρα μου, έχουν γκρεμιστεί τα πάντα. Έχω κουρνιάσει με τη γυναίκα και την κόρη μου. Έχασα ένα γιο έναν ήρωα ναι. Όμως μέσα από αυτό τον γιο απέκτησα μία άλλη οικογένεια. Τη διμοιρία του. Αυτοί με στήριξαν αλλά και όλοι εσείς, δεν μπορώ να πω αλλά και όλα αυτά τα παιδιά εκεί πίσω, αυτά τα παιδιά που τραβήξανε ό,τι τραβήξανε με το γιο μου θα συνεχίσουν να τα τραβάνε. Όχι να μην υπάρχει άλλος Γιώργος».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο διμοιρίτης του ο οποίος ευχαρίστησε όσους έχουν συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του Γιώργου και βούρκωσε λέγοντας τη φράση: «Είμαι περήφανος για τη διμοιρία μου, για τις δύσκολες ώρες που περάσαμε. Ευχαριστώ πολύ».