Ελλάδα

Δημογλίδου για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολικό το θύμα»

Δημογλίδου για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολικό το θύμα»
Απαντήσεις για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους με θύμα την 28χρονη Κυριακή από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, έξω μάλιστα από το Αστυνομικό Τμήμα όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια ζητά η ελληνική κοινωνία από τους καθ' ύλην αρμόδιους που προσπαθούν να εξηγήσουν τι πήγε στραβά και θρηνούμε μια ακόμη γυναίκα.

Τα λα΄θη και οι παραλείψεις από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

«Προφανώς και η εικόνα αυτή συγκλονίζει κι εμάς στην ΕΛΑΣ κι εμείς αναζητούμε απαντήσεις για το τι έχει γίνει εκείνο το βράδυ» είπε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου. «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, θα αποδοθούν ευθύνες, εκεί που υπάρχουν».

«Για να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα προφανώς και έγιναν λάθη»

Η κ. Δημογλίδου παραδέχτηκε, πως «για να υπάρχει μια νεκρή γυναίκα προφανώς και έγιναν λάθη», εξηγώντας ότι αντικείμενα της ΕΔΕ είναι το «γιατί δεν ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης από το τμήμα και γιατί δεν ήταν ο φρουρός στη θέση του».

«Όταν υπάρχει ένα νεκρό κορίτσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία»

«Δεν έγιναν σωστές ενέργειες, δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και γι’ αυτό κι ελέγχονται οι αστυνομικοί», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι όσοι αστυνομικοί ήταν στο Τμήμα το βράδυ εκείνο θα κληθούν για κατάθεση. «Δεν μιλάμε για υποστελεχωμένο τμήμα, δεν μιλάμε για λάθη που έγιναν λόγω έλλειψης προσωπικού», κατέληξε.

«Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολικό το θύμα»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας απάντησε και στα όσα έγιναν γνωστά ότι η 28χρονη είχε ζητήσει να μεταφερθεί με ασφάλεια στο σπίτι της με περιπολικό για να πάρει την απάντηση από τους αστυνομικούς να καλέσει μόνη της την Άμεση Δράση έξω από το Τμήμα, όπου όμως την περίμενε και τη σκότωσε ο δολοφόνος της.

«Υπήρχαν περιπολίες στην περιοχή» είπε η Κ. Δημογλίδου. «Υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί με περιπολία στο σπίτι της» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως πέρα από τα πρωτόκολλα της ΕΛΑΣ, θα πρέπει να γίνεται εκτίμηση κινδύνου και κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό.

Πάντως, η εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε του έργου της ΕΛΑΣ. «Είναι λάθος να εκμηδενίζουμε έτσι το έργο της αστυνομίας για την ενδοοικογενειακή βία να πιανόμαστε από μεμονωμένα περιστατικά», είπε.

Καλλιακμάνης: Η ελληνική αστυνομία αδίκησε τον εαυτό της

«Η ελληνική αστυνομία αδίκησε τον εαυτό της και όχι μόνο, χάθηκε μια κοπέλα που δεν θα ξαναγυρίσει», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης και σχολίασε ως προς το υπηρεσιακό κομμάτι ότι «δεν θα έπρεπε να την αφήσεις να φύγει, ακόμα και να θέλει να φύγει, με διπλωματικό τρόπο την κρατάς».

Κάνοντας μια υπόθεση μάλιστα, είπε πως «θα μπορούσε να μπει μέσα στο Τμήμα και να τη σκοτώσει αυτός» και διερωτήθηκε «αν γινόταν κάτι, αν έριχναν μολότοφ, θα έπαιρναν την Αστυνομία;».