Ελλάδα

Υouth Pass: Η αίτηση μέσω Gov.gr και η χρήση της κάρτας

Υouth Pass: Η αίτηση μέσω Gov.gr και η χρήση της κάρτας Φωτογραφία: INTIME
Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass άνοιξε ανήμερα της Πρωταπριλιάς και ήδη έσπευσαν 20.000 να λάβουν την ενίσχυση των 150 ευρώ.

Οι νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν και φέτος την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ που συνοδεύει το Youth Pass. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία τις 20.000 έφτασαν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για το Youth Pass μόλις μια μέρα μετά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας.

Οι νέοι οι οποίοι το 2023 έλαβαν το Youth Pass καθώς το 2022 είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα εισπράξουν και φέτος την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ χωρίς νέα αίτηση. Όσοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση όταν ήταν 18 ετών, μπορούν να το πράξουν φέτος που έχουν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

  • φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • που έχουν συμπληρώσει το 18 ο ή 19 ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.
  • Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.
  • Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν για οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Η είσοδος του δικαιούχου  πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών taxisnet

  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού

Youth Pass: Πώς να κάνετε αίτηση μέσω του gov.gr 

Η υποβολή της αίτησης γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/youthpass. Το ποσό των 150 ευρώ έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, δηλαδή μεταξύ άλλων σε θέατρα, ξενοδοχεία ή και αεροπορικά εισιτήρια.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Μαΐου και η πίστωση στους δικαιούχους αναμένεται να καταβληθεί έως τις 31 Μαΐου.