Ελλάδα

Αίγινα: Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση μετά τη ζημιά στον υποθαλάσσιο αγωγό

Eurokinissi Eurokinissi
Το νερό στην Αίγινα είναι π΄λέον πόσιμο καθώς ολοκληρώθηκε η προσωρινή επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε υποστεί εκτεταμένη ζημιά.

Μετά από σχετικούς ελέγχους, που έγιναν στο δίκτυο υδροδότησης, πιστοποιήθηκε από τον δήμο της Αίγινας, ότι το  νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς σε σχετική ανάρτηση, που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Στις 2 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι της Αίγινας έμειναν για ακόμη μια φορά χωρίς νερό. Έγιναν πάλι αποδέκτες των απαράδεκτων συνεπειών της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό που τροφοδοτεί το νησί με νερό, γεγονός ανεπίτρεπτο.

Στο μήνυμά του, το οποίο συνόδευε και από σχετικό βίντεο στα social media ο Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε ότι η περιφέρεια κινητοποιήθηκε άμεσα και προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιά, κατά παντός υπευθύνου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συνεχίζει περιγράφοντας τις κινήσεις που ακολούθησαν από πλευράς περιφέρειας για να καταλήγει λέγοντας πως «Σήμερα, το νερό ξανατρέχει στα σπίτια των κατοίκων της Αίγινας, με ασφάλεια. Κανείς δεν πρόκειται να μείνει μόνος. Καμία περιοχή της Αττικής δεν θα μείνει χωρίς τη δική μας μέριμνα».