Ελλάδα

Η dolce vita «κάρφωσε» τον 47χρονο Δον Κορλεόνε των καυσίμων που συνελήφθη στη Βάρκιζα

Η dolce vita «κάρφωσε» τον 47χρονο Δον Κορλεόνε των καυσίμων που συνελήφθη στη Βάρκιζα
H dolce vita ήταν αυτή που «πρόδωσε» τον Ιταλό που συνελήφθη στη Βάρκιζα για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.

Ο 47χρονος σκορπούσε αφειδώς τα λεφτά του στη χώρα μας, ζώντας μια προκλητικά πολυτελή ζωή, καθώς διέμενε με την οικογένεια του σε μια τεράστια βίλα στη Βάρη Αττικής, με δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων και κινούνταν με πολλά υπερπολυτελή αυτοκίνητα, κάμπριο, τζιπ, λιμουζίνες και αγωνιστικά. Στο ισόγειο λειτουργούσε και γκαλερί της συζύγου με σημαντικά έργα μοντέρνας τέχνης.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία με διεθνές ένταλμα σύλληψης για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών. Το ένταλμα είχε εκδοθεί στις 29 Αυγούστου 2023 από τις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με σκοπό την σύλληψη και έκδοσή του. Τελικά, συνελήφθη από το Τμήμα Αναζητήσεων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη Βάρκιζα.

Λέγεται πως τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης, υπερβαίνουν τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια και από τη δράση της, ζημιώθηκαν τόσο οι ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο 47χρονος λειτουργώντας για την εγκληματική οργάνωση, η οποία ήταν πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια, τα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν τα πετρελαιοειδή, απενεργοποιούσαν τα συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος Ιταλός είχε συλληφθεί πριν μερικούς μήνες για την ίδια υπόθεση στο Ντουμπάι, αλλά απαλλάχθηκε γιατί φάνηκε ότι ήταν απλά broker, δηλαδή διαχειριστής των ναύλων και δεν είχε σχέση με αυτά για τα οποία κατηγορείται

Ο 47χρονος την Δευτέρα θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.