Ελλάδα

Καλοκαίρι μες... τον Μάρτη φέρνει η «θερμή γλώσσα» από τη Λιβύη: Ξεκινούν σήμερα τα 30αρια

Καλοκαίρι μες... τον Μάρτη φέρνει η «θερμή γλώσσα» από τη Λιβύη: Ξεκινούν σήμερα τα 30αρια
Με καλό καιρό και πολύ υψηλές - για την εποχή - θερμοκρασίες θα κυλήσουν τα επόμενα 24ωρα, με τον Σάκη Αρναούτογλο να μιλά για πραγματικό καλοκαίρι.

Παρά τις τοπικές νεφώσεις και τη μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ορεινά της βόρειας χώρας, ο καιρός σήμερα Τετάρτη δεν κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Έντονη θα είναι η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότιας της χώρας με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως και... 30 βαθμούς!!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, οι θερμοκρασίες

  • στη Δυτική Μακεδονία θα είναι από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου,
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου,
  • στην Ήπειρο από 5 έως 27 βαθμούς Κελσίου,
  • στη Θεσσαλία από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου,
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου,
  • στα Επτάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και
  • στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη μάλιστα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά τους 30-31 βαθμούς Κελσίου!

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, ενώ στα βορειότερα τμήματα του Βορείου Αιγαίου αναμένονται βορειοανατολικοί-ανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Η «πολύ θερμή γλώσσα» που έρχεται από... Λιβύη

Για μια «πολύ θερμή γλώσσα» που έρχεται από τη Λιβύη μίλησε χθες ο Σάκης Αρναούτογλου, σημειώονοντας πως την Τετάρτη θα είναι αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας στη νότια Ελλάδα.

Το πολύ θερμό ρεύμα που θα βρεθεί πάνω από τη νότια Ελλάδα το επόμενο 24ωρο δεν αποκλείεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο στη βόρεια Κρήτη και στους 29-30 βαθμούς Κελσίου, ίσως και λίγο παραπάνω πολύ τοπικά, ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, τονίοζντας ότι θα υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Στην υπόλοιπη νότια Ελλάδα σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή στην ενδοχώρα το θερμόμετρο θα δείξει 24-25 βαθμούς. «Το Σάββατο θα έχουμε αρκετά 25άρια. Την Κυριακή θα πρέπει να μιλάμε για 26-27, τοπικά και 28 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και κοντά στους 25-26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Καμία σχέση δηλαδή με τις θερμοκρασίες που αναλογούν για την περίοδο που διανύουμε», τόνισε την Τρίτηο Σάκης Αρναούτογλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωσή του, την Πρωταπριλιά το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να φτάσει και λίγο πάνω από τους 28 βαθμούς Κελσίου.