Ελλάδα

Οργισμένες αντιδράσεις έξω από τη δίκη για τη 12χρονη, συνεχίζονται οι αγορεύσεις για τη φρίκη του Κολωνού

Οργισμένες αντιδράσεις έξω από τη δίκη για τη 12χρονη, συνεχίζονται οι αγορεύσεις για τη φρίκη του Κολωνού
Η δίκη για την υπόθεση με κατηγορούμενους τον Ηλία Μίχο, τη μητέρα της 12χρονης κι ακόμη 23 παιδοβιαστές συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων: Αναβρασμός εν αναμονή της απόφασης

Με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Πρωτη εκ των τριών δικηγόρων της ανήλικης, αγορεύει η Ασπασια Ταραχοπουλου.

Από νωρίς το πρωί, φορείς και συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο, ζητώντας την καταδίκη του 55χρονου βασικού κατηγορούμενου με τις βαρύτερες των ποινών, αλλά και την απαλλαγή της κατηγορούμενης μητέρας της ανήλικης. Περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, για την αποφυγή επεισοδίων.

ΔΙΚΗ ΜΙΧΟΣ

Διαμαρτυρίες από συνηγόρους κι εισαγγελείς για «στοχοποίηση»

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων προχώρησαν ενώπιον δικαστών και εισαγγελέα, σε δήλωση διαμαρτυρίας για τη στοχοποίησή τους, όπως υποστηρίζουν, επειδή υπερασπίζονται τους εντολείς τους.

Όπως ισχυρίστηκαν, φορείς της κοινωνικής και πολιτικης ζωής, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης, διατυπώνουν απόψεις στο δημόσιο διάλογο που «καταλύουν το κράτος δικαίου και καταρρίπτουν το τεκμήριο της αθωότητας».

Θέση για την κριτική εις βάρος της εισαγγελέως Μαρίας - Ελένης Νικολού, έλαβαν από την πλευρά της και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος:

Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου.

WhatsApp Image 2024 03 15 at 09.31.44 1

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας - Ελένης Νικολού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ρίχνει «στα μαλακά» τον Ηλία Μίχο απαλλάσσοντας τον λόγω αμφιβολιών για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση του κοριτσιού, αλλά και για τη μαστροπεία, στη βαριά μορφή του αδικήματος, ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας σε διευκόλυνση ανήλικης να εκδίδεται.

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του για την εμπορία ανθρώπων, ενώ αντιθετα, πρότεινε την καταδίκη του για διακεκριμένη κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή και πορνογραφια.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση απέδωσε στην 38χρονη μητέρα της 12χρονης, για την οποία ζήτησε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, πορνογραφια και εκβίαση, όπως τις αποδίδονται οι κατηγορίες στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Τέλος, καταπελτης ήταν και για τον 47χρονο «Μιχάλη», ως το πρόσωπο που την εκπόρνευε και τη συνόδευε, για τον οποίο πρότεινε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.