Ελλάδα

Νέες πορείες φοιτητών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Νέες πορείες φοιτητών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας
Στους δρόμους βγαίνουν και σήμερα Πέμπτη οι φοιτητές παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Στις 12 η συγκέντρωση στα Προπύλαια - συλλαλητήρια και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη.

Την αντίθεσή τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια βροντοφωνάζουν και σήμερα οι φοιτητές παρά τη ψήφιση του νομοσχεδίου την περασμένη εβδομάδα.

Η ΕΛΑΣ ανακοινώνει έκτακτα μέτρα της τροχαίας από τις 12.00 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συνάθροισης - συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων, μαθητικών κοινοτήτων και άλλων συλλογικοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μη διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά:

  • των Προπυλαίων
  • της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.)
  • της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και
  • της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης

Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δημιουργηθεί ειδικό μπάνερ με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.