Ελλάδα

Σκληροί ποινικοί εκτός φυλακής, σπάνε τους όρους αποφυλάκισης και κυκλοφορούν ελεύθεροι

PEXELS PEXELS
Αδυνατεί η αστυνομία να ελέγξει όλες τις περιπτώσεις.

Τεράστιες δυσκολίες στον έλεγχο τήρησης των περιοριστικών όρων αποφυλάκισης, χιλιάδων ατόμων, αντιμετωπίζει η Αστυνομία, αλλά και οι εισαγγελικές αρχές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Κάποιοι μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργο Καλιακμάνη, συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση, αφού όπως σημειώνει, πρόκειται για «σκληρούς ποινικούς».

«Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοί, έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα. Πολλοί από αυτούς συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση. Γιατί όταν κάποιος δεν παρουσιάζεται στο τμήμα, όπως οφείλει, δεν το κάνει για πλάκα, το κάνει γιατί σίγουρα συνεχίζει την εγκληματική του δράση. Αλλιώς δεν έχει κάποιο λόγο να μην παρουσιάζεται. Φανταστείτε ότι μόνο στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, πρέπει να παρουσιάζονται κάθε μήνα, πάνω από 1.000 άτομα. Στην Κυψέλη πάνω από 300, σε κάθε περιφερειακό τμήμα της Αθήνας πάνω από 100 άτομα. Στην Αττική, είναι 10.000 άτομα και από αυτούς οι μισοί, γύρω στους 5.000 δεν παρουσιάζονται», αναφέρει στο Dnews, ο κ. Καλιακμάνης.

Ο κ. Καλιακμάνης σημειώνει ότι δεν είναι δυνατόν τα αστυνομικά τμήματα, να ελέγξουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αφού δεν έχουν τόσο προσωπικό. «Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα και σε περιπτώσεις που η αστυνομία ενημερώνει, οι εισαγγελικές αρχές αργούν πολύ να απαντήσουν», αναφέρει ο κ. Καλιακμάνης.