Ελλάδα

Υπόθεση Πολυχρονόπουλου: «Μαγειρεύαμε με ό,τι έφερνε ο κόσμος, δεν αγοράζαμε τίποτα»

Υπόθεση Πολυχρονόπουλου: «Μαγειρεύαμε με ό,τι έφερνε ο κόσμος, δεν αγοράζαμε τίποτα» Φωτογραφία: INTIME
Νέες ραγδαίες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ιδρυτή της κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κώστα Πολυχρονόπουλο.

Μιλώντας στο Mega άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι γνώριζε όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» σημείωσε: «Μαγειρεύαμε μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος στις σακούλες. Δεν αγοράζαμε τίποτα. Μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος μαγείρευαν τα παιδιά».

Το γεγονός ότι από τα τρόφιμα του κόσμου, μαγειρεύονταν τα γεύματα, επιβεβαίωσε και ο Παύλος Τζίτζης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Από προσφορές ήταν τα πιο πολλά… Ψώνια έκανε μια - δυο φορές τη βδομάδα και αγόραζε ψιλοπράγματα. Πχ Πελτέ. Συμπληρώματα και άλλα» συμπλήρωσε ο γαμπρός του.

Στο στόχαστρο των αρχών και συγγενικά πρόσωπα του Πολυχρονόπουλου

Η έρευνα αφορά σε αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας θα διενεργήσει την έρευνα με εστίαση στο ενδεχόμενο εμπλοκής σε αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα χρήματος) και συνέργειας στο ξέπλυμα χρήματος.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται, εκτός από τον ιδρυτή της «κοινωνικής κουζίνας», συγγενικά πρόσωπα και λογαριασμοί στους οποίους ενδέχεται να έχουν κατατεθεί χρηματικά ποσά.

Οι Αρχές θα αναζητήσουν άμεσα σημαντικά έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις στους επίμαχους λογαριασμούς όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

«Βομβαρδισμός» αποκαλύψεων για τον τζόγο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση του OPEN, στην επίσημη ιστοσελίδα του «Άλλου Ανθρώπου», όπου αναγράφονται οι ανάγκες της ομάδας για όσους επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, δεν υπάρχει καμία αναφορά για καταθέσεις χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από την άλλη όμως, στο προφίλ του Κωνσταντίνου Πολυχρονοπούλου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, παρατηρήθηκε ότι οι εκκλήσεις για χρηματικά ποσά ήταν αρκετά πυκνές.

«Είχε μια πιστωτική κάρτα. Εκεί έμπαιναν οι δωρεές. Και μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε στο σουπερμάρκετ και να την επιστρέψουμε με την απόδειξη.

Ξέραμε ότι είχε γενικά εθισμούς αλλά τους είχε ξεπεράσει. Μας έδειξαν και μηνύματα, δανειζόταν λογαριασμούς τρίτων και έπαιζε με άλλο username και την κάρτα τους. Κέρδιζε έχανε τους έδινε ποσοστά. Αλλά στα τυχερά παιχνίδια πήγαινε με την δίκη μας κάρτα, δυο τρία χιλιάρικα» είπε πρώην εθελοντής.

«Έβλεπα ότι η αποθήκη αδειάζει μέσα σε 3-4 ώρες και του έλεγα Κωστα μα τα πήρανε όλα και μου έλεγε ήρθαν ωφελούμενοι και τα πήρανε. Μετά διαπίστωσα ότι τα έδινε σε κάποιο πακιστανικό μαγαζί» υποστήριξε άλλος πρώην εθελοντής.

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου

«Τις τελευταίες ημέρες δίνουμε έναν άνισο αγώνα, έναντι φαντασμάτων. Εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε. Υπάρχει μια προθυμία στο να ακούσουμε τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, ανώνυμα χωρίς στοιχεία, χωρίς πρόσωπο, χωρίς φωνές», υποστηρίζει ο συνήγορος του Κώστα Πολυχρονόπουλου, Αλέξανδρος Κατσιφός.