Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του μετρό, κλείνει και η Σταδίου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του μετρό, κλείνει και η Σταδίου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Βασικό αίτημα των διαδηλωτών η απόσυρση του νομοσχεδίου και η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Προπύλαια καθώς και σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

asdadas

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση έχει απευθύνει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει προκηρύξει επίσης 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας). Στην Πάτρα, (Πλατεία Αγ. Γεωργίου) και στα Χανιά (Δημοτική Αγορά).