Ελλάδα

«Ανοχύρωτη» η Καρδίτσα για την νέα κακοκαιρία: «Μας ζήτησαν να ξαναφύγουμε μέχρι την Τετάρτη» λέει κοινοτάρχης στο Dnews

eurokinissi eurokinissi
Εξοργισμένοι με την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού και την έλλειψη στοιχειωδών έργων για την στήριξη των υποδομών ενόψει της επικίνδυνης κακοκαιρίας είναι οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας, ειδικότερα σε κοινότητες όπως ο Βλοχός και η Μεταμόρφωση οι οποίες δεν έχουν συνέλθει από την προηγούμενη φορά και περιμένουμε μοιραία το επόμενο τελειωτικό χτύπημα.

«Δηλαδή κάθε φορά που θα βρέχει θα φεύγουμε από τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας», αναρωτιέται αγανακτισμένος στα Dnews, ο κοινοτάρχης του Βλοχού, Κούκας Γιάννης. «Μέχρι τώρα δεν έχει περάσει κανένας από το Δήμο και την Περιφέρεια, αναχώματα δεν έχουν φτιαχτεί στο ποτάμι, ούτε και έχει γίνει το οποιοδήποτε έργο στο χωριό με αποτέλεσμα να το έχουν εγκαταλείψει οι περισσότεροι κάτοικοι και όσοι μένουν να βρίσκονται στην εκκλησία και το νεκροταφείο που είναι στην πάνω πλευρά».

Δυο εβδομάδες μετά τα περισσότερα σπίτια και χωράφια παραμένουν πλημμυρισμένα ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των νεκρών ζώων. «Μας ζήτησαν να φύγουμε από το μεσημέρι και μετά μέχρι την Τετάρτη», δηλώνει απο την πλευρά του ο κοινοτάρχης της Μεταμόρφωσης Πέτρος Κονοτογιάννης, επισημαίνοντας και αυτός απο την πλευρά του δεν έχουν φτιαχτεί αναχώματα στις δύο πλευρές του ποταμού.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών φιλοξενούνται ή έχουν νοικιάσει άλλα σπίτια, καθώς και σε καταυλισμούς της Καρδίτσας και του Παλαμά. «Δεν μας ενημερώνει κανείς και στις συσκέψεις με την πολιτική προστασία και τους δημάρχους το μοναδικό πλάνο που έχουν είναι να φεύγουμε όταν έρχεται κακοκαιρία», λένε.

Σημειώνεται ότι από χθες έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της ΕΜΑΚ στο πεδινό τόξο από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, έως τη Λαρισα, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει στην Μαγνησία και στη βόρεια Εύβοια.