Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Υποτονικό κλίμα στις φετινές εκδηλώσεις

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Υποτονικό κλίμα στις φετινές εκδηλώσεις
Υποτονικό κλίμα επικρατεί μέχρι στιγμής στις φετινές εκδηλώσεις για την 14η επέτειο από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 στη διασταύρωση Τζαβέλα και Μεσολογγίου όταν ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας εκτέλεσε εν ψυχρό τον άτυχο έφηβο.

Περίπου 300 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα προπύλαια ενώ στο σημείο του τραγικού συμβάντος πραγματοποιείται δρώμενο από καλλιτεχνικό σχολείο.

Η αστυνομία από νωρίς το πρωί περιπολεί με 4.000 αστυνομικούς το κέντρο της Αθήνας πραγματοποιώντας εκτεταμένες προληπτικές προσαγωγές.

Αρχείο εικόνας WhatsApp 2022 12 06 στις 12.51.09

Αρχείο εικόνας WhatsApp 2022 12 06 στις 12.51.02

Την ίδια στιγμή κυριαρχεί φόβος και ανησυχία στις τάξεις των νέων ανθρώπων μετά το τραγικό γεγονός της Θεσσαλονίκης όπου και εκεί τουλάχιστον μέχρι τώρα οι συγκεντρώσεις είναι μικρές.

Στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της συγκέντρωσης και των φοιτητικών συλλόγων συνδέουν ευθέως τη δολοφονία Γρηγορόπουλου με την απόπειρα δολοφονίας του Ρομα στην Θεσσαλονίκη. «20 ευρώ βενζινη κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων λένε χαρακτηριστικά».

{https://www.youtube.com/watch?v=M275OSPOgQ8}