Ελλάδα

Πυροσβεστική: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας ενόψει της κακοκαιρίας

Πυροσβεστική: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας ενόψει της κακοκαιρίας
Τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, ενώ τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα, εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες μέρες, όπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή (14-8-2022), ενώ τη Δευτέρα (Δεκαπενταύγουστος) ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος.