Ελλάδα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Χαλκίδα, οι κάτοικοι είδαν εμπρηστές

Twitter Stam Pittas Twitter Stam Pittas
Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Χαλκίδα, η οποία καίει σε δασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο.

Στη προσπάθεια της κατάσβεσης έσπευσε ελικόπτερο Ericson και δύο καναντέρ, τα οποία θα συνεχίσουν τις ρίψεις μέχρι να σβήσουν όλες οι εστίες της φωτιάς.

Νωρίτερα, είχαν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά, ενώ ο καπνός είχε περιορίσει την ορατότητα στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα, φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Αυγούστου, στη Χαλκίδα, σε αγροτοδασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, στην περιοχή του παλιού πεδίου βολής.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, αναζητούνται ως ύποπτοι για εμπρησμό δύο άτομα με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν πως ο ένας φορούσε κόκκινη φόρμα και έριξε βενζίνη στα ξερόχορτα.

Μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, η τοπική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προσπαθώντας να εντοπίσει τα δύο άτομα προτού καταφέρουν να ξεφύγουν.

Οι περιγραφές για τους δύο υπόπτους έχουν δοθεί σε όλα τα περιπολικά οχήματα που χτενίζουν την περιοχή. Σύμφωνα με το evima.gr, αναζητούνται ως ύποπτοι για εμπρησμό δύο Ρομά.

{https://twitter.com/Stam_Pittas/status/1555914244482277377} 

Η φωτιά κινείται προς τη Νέα Λάμψακο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με κατοίκους, η φωτιά χωρίστηκε σε τρία μέτωπα. Το ένα ανεβαίνει προς τον λόφο, το δεύτερο κατευθύνεται νότια και το τρίτο δυτικά.

Στην περιοχή επιχειρούν για την κατάσβεση επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύννεφο καπνού έχει τυλίξει την πόλη της Χαλκίδας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην περιοχή επικρατούν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 41 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

{https://www.youtube.com/watch?v=PZVZf9ri2PU}