Ελλάδα

Άλογο δάγκωσε στον λαιμό 5χρονο αγοράκι στην Καβάλα

Άλογο δάγκωσε στον λαιμό 5χρονο αγοράκι στην Καβάλα
Οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά του υπεύθυνου λειτουργίας του Δασικού Χωριού Παγγαίου.

Ένα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε στο Δασικό Χωριό του Παγγαίου, όταν άλογο δάγκωσε πεντάχρονο παιδί με αποτέλεσμα να χρειαστεί τρία ράμματα και νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών και μεγάλων, το ζώο που δεν φυλασσόταν επαρκώς, έπιασε το παιδί από το λαιμό και το τραυμάτισε σοβαρά.

Η οικογένεια έφτασε στο Δασικό Χωριό στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Μαΐου 2022. Όπως περιγράφει το kavalapost.gr, το πόνι έτρωγε στο βάθος, ενώ το μεγάλο άλογο βοσκούσε πιο μπροστά, κοντά σε ένα σχοινί - που υποτίθεται ότι οριοθετεί τον χώρο. Γύρω από το άλογο υπήρχαν ήδη και άλλοι άνθρωποι που το κοιτούσαν μαζί με τα μικρά παιδιά τους.

Ο 5χρονος γιος της οικογένειας - την ώρα που οι γονείς βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία του ξεφορτώματος του αυτοκινήτου - πλησίασε το άλογο από την αριστερή μεριά και το κοίταξε.

Όταν η μητέρα του τον είδε, του ζήτησε να γυρίσει προς το μέρος της για να τον βγάλει μια φωτογραφία

Το παιδί έκανε να γυρίσει προς το μέρος του αυτοκινήτου όπου ήταν η μητέρα του και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, το άλογο έκανε μια απότομη υπερέκταση του κεφαλιού του, άρπαξε το παιδί από τον λαιμό και το έριξε με δύναμη στο έδαφος, μπροστά στα μάτια της αδελφής του.

Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει, κρατώντας τον λαιμό του, ενώ άμεσα οι έντρομοι γονείς του το μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σημειώνεται πως πατέρας του παιδιού έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης. Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Δασικού Χωριού συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και παρουσιάστηκε την επομένη ενώπιον του Εισαγγελέα. Μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.