Ελλάδα

Δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού

Δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού
Η Συγγρού καθαρίστηκε απο τα συντρίμμια και δόθηκε στην κυκλοφορία το βράδυ της Τετάρτης

Η λεωφορός Συγγρού δόθηκε στην κυκλοφορία στις 21:00, έπειτα από την έκρηξη που συντάραξε την περιοχή το πρωί της Τετάρτης.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης για αυτοψία αλλά και για να δοθεί η απαραίτητη καθοδήγηση στα συνεργεία.

Ανατροπή στα αίτια της έκρηξης

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη ενημέρωση από την Πυροσβεστικη, σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη σχολής χορού επί της Συγγρού 3, ήταν πως επρόκειτο να εκκενώσει το κτήριο διότι υπήρχε διαρροή υγραερίου.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ωστόσο, το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου.

Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7, ενώ όπως φαίνεται το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε τη διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν, τώρα, ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 78χρονος άνδρας ισχυρίστηκε πως από χθες είχε διαπιστώσει μία περίεργη μυρωδιά στον χώρο, χωρίς όμως να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Όπως είπε, υπήρχαν στιγμές που ένιωθε μία μυρωδιά αερίου, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

«Το πρωί μόλις σηκώθηκα, πάτησα τον διακόπτη για να ανάψω το φως και αμέσως έγινε η έκρηξη», φέρεται να δήλωσε στους πυροσβέστες.