Ελλάδα

Online εργαστήριο Προγραμματισμού για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

photo: pexels photo: pexels
Νέο online Εργαστήριο Προγραμματισμού για μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα ξεκινήσει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μέσα από το online εργαστήριο «Δημιουργία εφαρμογής για android κινητό τηλέφωνο με χρήση του MIT App Inventor 2» οι μαθητές θα μπορούν να φτιάξουν την δική τους εφαρμογή μετακίνησης.

Τις ημέρες του κατ' οίκον περιορισμού είναι απαραίτητη η κατοχή βεβαιώσεων για την έξοδο από το σπίτι. Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο online εργαστήριο και να δημιουργήσουν τη δική τους android εφαρμογή, που θα στέλνει αυτόματα τα απαραίτητα sms και θα εξασφαλίζει την κατάλληλη βεβαίωση μετακίνησης.

Το εργαστήριο υλοποιείται σε δύο online συναντήσεις. Κατά την πρώτη συνάντηση οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία της πλατφόρμας App Inventor, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να φτιάχνουν εφαρμογές για το android κινητό τους τηλέφωνο. Στην συνέχεια, δημιουργούν μία πρώτη απλή εφαρμογή, ώστε να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του MIT App Inventor 2 και δοκιμάζουν την εφαρμογή τους με την συνοδευτική εφαρμογή του App Inventor, ΑΙ Companion. Στο τέλος της πρώτης συνάντησης, καλούνται να φτιάξουν μόνοι τους την εφαρμογή μετακίνησης, την οποία θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει μέχρι την δεύτερη συνάντηση. Κατά την δεύτερη προαιρετική συνάντηση γίνεται συζήτηση για τις εφαρμογές που έφτιαξαν οι συμμετέχοντες, υλοποίηση της εφαρμογής από τον εισηγητή και επίλυση αποριών και προβληματισμών. Τέλος, παρουσιάζεται ο τρόπος εγκατάστασης της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Εργαστήριο προγραμματισμού για μαθητές