Ελλάδα

Χωρίς νερό εδώ και 20 μέρες 2.000 κάτοικοι στον Μαραθώνα - Άφαντος ο Ψινάκης

Χωρίς νερό εδώ και 20 μέρες 2.000 κάτοικοι στον Μαραθώνα - Άφαντος ο Ψινάκης
Χωρίς νερό είναι οι κάτοικοι του «Οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων Μαραθώνα» (ΟΔΕΑΜ) εδώ και 20 ολόκληρες μέρες. 

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, ωστόσο, ο Ηλίας Ψινάκης είναι αφάντος αγνοώντας πως ο μόνος υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση είναι ο δήμος.

Σημειώνεται πως αυτοί οι 2.000 κάτοικοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο και ζητούν την άμεση επανυδροδότησή τους καθώς δεν μπορούν να κάνουν βασικά πράγματα όπως ένα μπάνιο.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», Κώστας Τσιάκαλος «το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, δεχόμενο την εισήγηση - γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε την οριστική παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας και την άμεση υδροδότησή του».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η λειτουργία των αντλιοστασίων του οικισμού μας, είχε ανατεθεί με σύμβαση σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου κράτησε την αρμοδιότητα αυτή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα».

«Από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά έχει διακοπεί η λειτουργία του αντλιοστασίου, με ευθύνη της ιδιωτικές εταιρείας, η οποία επικαλείται οικονομική υστέρηση οφειλών του Δήμου Μαραθώνα προς αυτή, θέτοντας έτσι σε ομηρία ολόκληρο τον οικισμό στον οποίο δεν πρέπει να παραληφθεί ότι διαμένουν και ανήλικα παιδιά, μαθητές αλλά και υπερήλικες», συμπληρώνει.

Τέλος, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», κ. Τσιάκαλο και Ελένη Σκλήκα, αντίστοιχα, με έγγραφή διαμαρτυρία τους, τονίζουν ότι «η παροχή νερού είναι συνταγματική επιταγή και η παρεμπόδισή της συνιστά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 293 Ποινικού Κώδικα».