Οικονομία

Τέλος Ιανουαρίου νέα γενική απεργία

Τέλος Ιανουαρίου νέα γενική απεργία Τέλος Ιανουαρίου νέα γενική απεργία
Τέλος Ιανουαρίου νέα γενική απεργία Στην πραγματοποίηση γενικής απεργίας την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, όποτε αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, προσανατολίζονται τα συνδικάτα.

Αίτημα των συνδικαλιστών, θα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου. Για τον λόγο αυτό, εντός των επομένων ημερών, συνδικαλιστικά στελέχη θα διανείμουν στους βουλευτές ενημερωτικά φυλλάδια με τις επιπτώσεις των επιχειρούμενων παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Πιθανότερες ημερομηνίες για την προκήρυξη της γενικής απεργίας είναι η 26 ή η 27 Ιανουαρίου.

Με στόχο την επιτυχή διοργάνωση της κινητοποίησης, αποφασίστηκε ο  συντονισμός της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με τους επιστημονικούς φορείς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Την Πέμπτη, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών ολόκληρης της χώρας, προκειμένου να προσδιορίσουν τον χρόνο και την μορφή των κινητοποιήσεων.

Εντωμεταξύ, η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι  και πορεία προς τη Βουλή.