Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Από τις 16 Ιανουαρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συνταξιοδότησης

Υπ. Εργασίας: Από τις 16 Ιανουαρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συνταξιοδότησης
Στην υπενθύμιση ότι η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Ιανουαρίου 2017, προέβη νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας. Με επίσημη ανακοίνωση, η ηγεσία του υπουργείου επανέλαβε ότι ανάλογη τοποθέτηση έγινε από τον ίδιο τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Τάσο Πετρόπουλο πριν από μία εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου, κατά την παρουσίαση του νέου ΕΦΚΑ. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα καθυστερήσεων και ανεπάρκειας του συστήματος λειτουργίας του νέου υπερ–ταμείου Κύριας Ασφάλισης.

Το υπουργείο Εργασίας, διευκρίνισε επίσης ότι για να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην πλήρη λειτουργία του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να ολοκληρωθεί επεξεργασία σύγχρονων συστημάτων ηλεκτρονικής και μηχανογραφικής διακυβέρνησης, η οποία εξελίσσεται.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι «εμφανιζόμενοι ως ειδικοί στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, επέδειξαν σήμερα αντίγραφο της αίτησης συνταξιοδότησης, αποδεικνύοντας την άγνοιά τους σχετικά με το γεγονός ότι το περιεχόμενο της αίτησης οφείλεται στην πολυπλοκότητα του προηγούμενου συστήματος, κάτι το οποίο θεραπεύεται με το νέο νόμο.

Παράλληλα, σε τηλεοπτική εκπομπή παρουσιάστηκε συνομιλία δημοσιογράφου με την τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ, στην οποία ζητούνταν εξειδικευμένες πληροφορίες, ενώ ήδη στη συνέντευξη τύπου της 3ης Ιανουαρίου 2017 είχε ξεκαθαριστεί ότι επί του παρόντος η ενημέρωση παρέχεται για τις λειτουργίες και τα σημεία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων από τον ΕΦΚΑ».